, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα ονόματα των επιβαινόντων στο στρατιωτικό ελικόπτερο

Τα ονόματα των πέντε επιβαινόντων που μετέφερε το στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο κατέπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Να σημειωθεί πως οι τέσσερις είναι νεκροί και η γυναίκα διακομίζεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης τραυματισμένη.
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:
«Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας» αναφέρει αρχικά το ΓΕΕΘΑ και συμπληρώνει:
«Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης».
Στο σημείο του δυστυχήματος μεταβαίνει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού  Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ η  επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.
Φώτο: www.kozani.tv

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.