, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Lila True Story, η κωμικός με τα χίλια… πρόσωπα

Συνέντευξη στη Φιλίππα Βλαστού
Η Λίλα Σταµπούλογλου ή αλλιώς Lila True Story είναι από τις κωµικούς που δε φοβούνται να «τσαλακωθούν», τουναντίον. Το ατού της είναι αναµφίβολα η σάτιρα της επικαιρότητας. Και όχι άδικα! Κάθε µέρα η Lila True Story εµφανίζεται στην εκποµπή «Tatiana Live» της Τατιάνας Στεφανίδου και επιλέγοντας ένα θέµα που θα την κεντρίσει από την καθηµερινή ειδησεογραφία το κάνει κυριολεκτικά δικό της. Ραµµένο και κοµµένο στα µέτρα της γράφει ένα σατιρικό κείµενο και στη συνέχεια µεταµφιέζεται σε ότι προστάζει ο ρόλος του one-woman show της.
Ποια είναι η Lila True Story;
Το όνοµα µου είναι Λίλα Σταµπούλογλου. Είµαι από την Κοµοτηνή, αλλά έχω µεγαλώσει στην Αθήνα. Την ηλικία µου θα σας την πω, είναι µάταιο να µην τη λέµε. Eίµαι λοιπόν 37 ετών. Δεν µου φαίνεται ελπίζω… Δεν έχω κάνει πλαστική… Δεν έχω τα λεφτά. Διαφορετικά θα ήθελα να έχω κάνει τα πάντα. Να είµαι από το πρωί µέχρι το βράδυ σε ένα κέντρο αισθητικής και να µε περιποιούνται, αλλά ούτε χρόνος, ούτε λεφτά για τέτοια.
Πως βγήκε το όνοµα Lila True Story;
Από µια εκποµπή που έκανα στο Comedy Lab, περίπου για τρία χρόνια, το «ΤΡΟΥ ΣΤΟΡΙ». Το έβγαλα έτσι γιατί έδειχνα αληθινές µου καταστάσεις, µε χιούµορ. Θα το συνέχιζα και τώρα αλλά δεν προλαβαίνω να τα κάνω όλα. Κάνω δυο δουλειές έχω ήδη ένα παιδί, πρέπει να βάλεις προτεραιότητες σε αυτά που σου φέρνουν λεφτά. Το youtube είναι πάρα πολύ καλό, απλά ακόµα στην Ελλάδα δεν µπορείς να ζήσεις µόνο από αυτό. Θα µπορούσε το youtube να πάρει το δρόµο που έχει πάρει και σε άλλες χώρες αν έπεφτε η διαφήµιση λίγο περισσότερο πάνω του. Τότε θα µπορούσαµε να ζήσουµε και από αυτά τα βίντεο.
Πριν κάνετε αυτά τα βίντεο τι προηγήθηκε στη ζωή σας;
Ξεκίνησα να φοιτώ στο Ιστορικό Αρχαιολογικό, που είναι άσχετο µε αυτό που κάνω τώρα, αλλά είναι αυτό που σου λένε οι γονείς «βάλε και κάτι άλλο από αυτό που θες στο µηχανογραφικό» και «σπάει» ο διάολος το ποδάρι του και περνάς σε αυτό το κάτι άλλο. Μόλις το τελείωσα έκανα αυτό που ήθελα. Πήγα σε µια δραµατική σχολή και πέρασα στη Θεατρολογία.
Και µετά το stand up comedy;
Σε αυτό έπαιξε σηµαντικό ρόλο ο άνδρας µου, ο Σίλας Σεραφείµ, που ήταν ήδη σε αυτόν το χώρο και µαζί του ανακάλυψα ότι και εγώ έχω µια τέτοια πλευρά. Την δούλεψα και τελικά απέδωσε επαγγελµατικά. Δεν θεωρώ ότι είµαι πολύ δουλεµένη στο stand up συγκριτικά µε άλλους, γιατί δεν προλαβαίνω είναι κάτι που θέλει πολύ δουλειά και αυτή τη δυνατότητα δεν την έχω αυτή τη στιγµή.
Γιατί είναι ανδροκρατούµενο το stand up comedy;
Γιατί µια γυναίκα είναι πιο δύσκολο να τσαλακωθεί, να αυτοσαρκαστεί και επειδή είναι και στη νοοτροπία µας ότι µια γυναίκα δε θα τσαλακωθεί εύκολα και ο άλλος το αντιµετωπίζει πιο δύσπιστα. Διαφορετικά θα αντιµετωπίσουν εµένα και διαφορετικά έναν άνδρα, γιατί από εκείνον περιµένουν καφρίλα, ενώ από µένα όχι.
Πως ήρθε η συνεργασία µε την εκποµπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο «Ε»;
Με είδαν στο youtube. Οι περισσότερες συνεργασίες που έχω κάνει τα τελευταία τρία χρόνια ήρθαν επειδή µε έχουν δει εκεί.
Στην εκποµπή κάθε µέρα σχεδόν µεταµφιέζεστε…
Η µεταµφίεση βγαίνει καλύτερα επειδή το έχω δουλέψει αρκετά. Έχω µεγάλη βοήθεια και από την εκποµπή. Αυτό που κάνω, αν ήταν σε άλλη χώρα και µε άλλα budget  θα έπρεπε να έχει τρία άτοµα από πίσω του. Ωστόσο είµαι µόνο εγώ και µε βοηθάει πολύ το φιλότιµο των ανθρώπων που είναι στο µακιγιάζ, στο ενδυµατολογικό και γενικά στην παραγωγή γιατί όταν ζητάω κάτι σκίζονται να το βρουν.
Η σάτιρα σας βασίζεται στην επικαιρότητα. Είναι δύσκολο να βρείτε αυτό που θα σας κάνει να γράψετε το κείµενο;
Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Για να καταλάβεις, µόλις γυρίσω σπίτι βλέπω όλα τα βραδινά δελτία ειδήσεων, µαζί µε το παιδί µου, σηµειώνω αυτά που µου κάνουν εντύπωση, µετά βλέπω όλα τα site και γύρω στις 10 το βράδυ αποφασίζω τι θα γράψω. Το κείµενο για να το γράψω µου παίρνει το λιγότερο µιάµιση ώρα.
Έχετε σατιρίσει αρκετούς πολιτικούς. Έχει θιχτεί κάποιος;
Έχουν υπάρξει αντιδράσεις που τις έχω µάθει µέσω των συνεργατών µου. Τους είχε στείλει µηνύµατα κάποιος ο οποίος είναι στην τωρινή κυβέρνηση και µε έχει αποκαλέσει «σίχαµα». Η αλήθεια είναι ότι τον συγκεκριµένο τον έχω «σκίσει». Εγώ γενικά στη σάτιρα µου δεν προσβάλω, το κάνω καλοπροαίρετα, εκτός από εκείνους που δεν συµπαθώ. Δεν αντέχω καθόλου τους ανθρώπους που δεν έχουν χιούµορ. Για παράδειγµα, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρότι δεν συµφωνώ καθόλου µε τις πολιτικές απόψεις του και τον τρόπο που τις εκφράζει πολλές φορές, ωστόσο παραδέχοµαι και αναγνωρίζω ότι είναι πολύ ανοιχτός στη σάτιρα. Μάλιστα, µια φορά είχα φτιάξει ένα χιουµοριστικό τραγούδι για τον ίδιο, το οποίο το προώθησε µέσω του twitter. Όσο και να τον χτυπάς δε θα σου κακιώσει.
Θα θέλατε να κάνετε και κάτι άλλο στην τηλεόραση;
Θα ήθελα να βρεθώ σε µια αµιγώς σατιρική εκποµπή, όσο µπορεί να γίνει αυτό στην Ελλάδα, γιατί δεν είναι εύκολο να γίνει ξαφνικά ένα Saturday Night Live. Πολλές σατιρικές προσπάθειες που γίνονται είναι για τα «µπάζα», γιατί βλέπεις ότι πάνε να πλασάρουν προϊόντα σάτιρας χωρίς να υπάρχει ο «ειδικός» µέσα. Aυτό γίνεται διότι πολλές προσπάθειες στηρίζονται σε δηµοσιογράφους που έχουν χιούµορ. Αν και υπάρχουν πολύ έξυπνοι δηµοσιογράφοι και µε χιούµορ απλώς την ατάκα αλλιώς θα την δουλέψει ο δηµοσιογράφος και αλλιώς ο σατιρικός καλλιτέχνης.
Μέσα από τα άρθρα σας στο protagon ασκείτε κριτική στην Κυβέρνηση. Για ποιο λόγο έχετε επιλέξει αυτήν τη στάση;
Αυτό πηγάζει από τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την εξουσία. Ανήκω και εγώ στους ανθρώπους που πίστεψαν το ΣΥΡΙΖΑ και απογοητευτικά µετά. Αρκετά δικαιολογηµένα τον πίστεψε τόσος κόσµος, βλέποντας από τον εαυτό µου έχεις ανάγκη να πιστέψεις σε κάτι. Τώρα όµως  λιγότερο, µετά τη φόλα που φάγαµε από το ΣΥΡΙΖΑ.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.