, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Θεσσαλονίκη στην αμερικάνικη Vogue ως προορισμός… μόδας

φωτο Σάββας Αυγητίδης

Τουριστικός προορισμός της «μόδας» έχει αρχίσει να γίνεται η Βόρεια Ελλάδα, όπως αποδεικνύεται και από το αφιέρωμα ενός περιοδικού που θεωρείται η «βίβλος» του χώρου: η αμερικανική Vogue συστήνει στα εκατομμύρια των αναγνωστών της, τέσσερις βορειοελλαδίτικους ταξιδιωτικούς προορισμούς που είναι ιδανικοί για την άνοιξη υπογραμμίζοντας την ποικιλία του τοπίου, την πλούσια ιστορία και τα «αναρίθμητα» πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς για να ψυχαγωγηθεί ή να διασκεδάσει.
Όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με δημοσιεύματα των New York Times ή του Guardian, οι προτάσεις αυτές συμβάλλουν στη γνωριμία του «μεγάλου κοινού» με μια περιοχή που διεκδικεί πλέον με αξιώσεις μια θέση στον τουριστικό χάρτης της χώρας μας.
«Η Θεσσαλονίκη έχει αρχίσει να καθιερώνεται και ως αυτό που λέμε city break, ως ένα μέρος δηλαδή που επισκέπτεται κανείς για ένα τριήμερο. Κι ο λόγος είναι ότι προσφέρει πολλά είδη τουρισμού» εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Θάλεια Καραφυλλίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των ξενοδοχείων Excelsior και City της Θεσσαλονίκης, τα οποία περιλαμβάνονται στις προτάσεις της Vogue. «Οι Ισραηλινοί, για παράδειγμα, επισκέπτονται την πόλη για την πλούσια ιστορία της εβραϊκής κοινότητας. Από άλλες χώρες έρχονται για ψώνια, ενώ η Θεσσαλονίκη αποκτά πλέον και φήμη γαστριμαργικού προορισμού».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.