, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ρεκόρ προσλήψεων στο Δημόσιο

Κατά 21.037 ή 28,1% αυξήθηκαν οι συμβασιούχοι του Δημοσίου μέσα σε επτά μήνες (Αύγουστος 2016 – Φεβρουάριος 2017) σημειώνοντας ρεκόρ.
Ηδη η ΑΔΕΔΥ έχει καταγγείλει «το πελατειακό – κομματικό κράτος που στήνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο Δημόσιο, με τις ετσιθελικές, αυθαίρετες αποφάσεις της».
Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στην ΑΔΕΔΥ για τοποθέτηση προϊσταμένων σε διάφορες οργανικές μονάδες του Δημοσίου με πελατειακά και κομματικά κριτήρια.
Παράλληλα στο Δημόσιο καταγράφεται ρεκόρ πενταετίας στο πλήθος του έκτακτου προσωπικού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι υπάλληλοι στα υπουργεία, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού (δήμοι – περιφέρειες) και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι οποίοι καλύπτουν έκτακτες ανάγκες έφτασαν τον Φεβρουάριο τους 74.879.
Οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις έργου, είναι ωρομίσθιοι ή μετακλητοί.
Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, οι συμβασιούχοι έργου και οι ωρομίσθιοι έφτασαν τους 72.765, ενώ οι μετακλητοί τους 2.114.πηγή: ΤΑΝΕΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.