, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Οι live εμφανίσεις που θα σας κρατήσουν… ξάγρυπνους στη Θεσσαλονίκη

Επιμέλεια: Φιλίππα Βλαστού
%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%82
 ΛΟΓΟΣ ΑΠΕΙΛΗ
To Σάββατο 22 Απριλίου στο We θα γίνει live παρουσίαση του δίσκου «Σε Πειρατικούς Σταθμούς», του Λόγος Απειλή. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00. Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ στην προπώληση και 8 ευρώ στο ταμείο. Σημεία προπώλησης:  Stereodisc, Tickethouse / Musicland, Πολυχώρος. Μαζί στη σκηνή θα είναι οι: ΔΠΘ, Μικρός Κλέφτης, 12ος Πίθηκος, Sadomas, Απέχεις.
Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στον δίσκο «Σε Πειρατικούς Σταθμούς» ο Λόγος Απειλή, εκτός των στίχων έχει επιμεληθεί τη μουσική παραγωγή, τις μίξεις, τον προγραμματισμό και το mastering ολόκληρου του δίσκου. Επίσης, οι συμμετοχές είναι βαρυσήμαντες. Xplicit, 12ος Πίθηκος, Μικρός Κλέφτης, Δ.Π.Θ., Sadomas και Θήτα Ρο από Taburo Bota, δίνουν και αυτοί το στίγμα τους, ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Τα cuts υπογράφουν ο DJ Waif, ο Propo ’88 (Da Shogunz) και ο DJ Amok.
park
PARKWAY DRIVE, STICK TO YOUR GUNS ΚΑΙ DARKEST HOUR
Parkway Drive έρχονται στην Ελλάδα το Σάββατο 22 Απριλίου στο Principal Club Theater. Ώρα έναρξης στις 19:00. Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: τα πρώτα κοστίζουν 18 ευρώ, μετά την εξάντληση τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 20 ευρώ και στην τελική φάση της προπώλησης τα εισιτήρια θα κοστίζουν 22 ευρώ. Σημεία προπώλησης Μusicland και διαδυκτιακά στο www.ticketpro.gr, www.tickethouse.gr.
Οι Parkway σχηματίστηκαν το 2002 και από τον πρώτο δίσκο τους, “Killing With A Smile”, τράβηξαν τα βλέμματα της metal/hardcore κοινότητας πάνω τους. Ακολούθησαν τα “Horizons”, “Deep Blue” για να έρθει το “Atlas” ένας από τους πιο ολοκληρωμένους δίσκους της λεγόμενης μοντέρνας metal σκηνής και το “Ire” για να απογειώσει την φήμη της μπάντας από το Byron Bay της Αυστραλίας.
Μαζί τους οι Stick to Your Guns θα φέρουν τα show τους γεμάτα ενέργεια και ιδρώτα.
Special Guests των δύο shows οι Darkest Hour μια από τις μπάντες που όρισαν το NWOAHM (New Wave of American Heavy Metal) και μετρά 21 χρόνια στα συναυλιακά δρώμενα με οκτώ δίσκους στο ενεργητικό τους.
bonnet
GRAHAM BONNET     
Την Τετάρτη 26 Απριλίου στο Μύλος club θα εμφανιστεί ο Graham Bonnet. Ώρα 20:00.
Ο τραγουδιστής θα πλαισιώνεται από την μπάντα του στην οποία συμμετέχουν και οι Jimmy Waldo (Alcatrazz), Conrado Pesinato και Beth-Ami Heavenstone.
Ο Bonnet είναι Άγγλος τραγουδιστής της ροκ μουσικής, γνωστός για τη συνεργασία του με τα συγκροτήματα των Rainbow, Alcatrazz και των Michael Schenker Group.
 
dub
DUBMATIX , MC CHARLIE-P, PROFESSOR SKANK/+ MORE
O παγκοσμίου φήμης Καναδός παραγωγός της DUB σκηνής, DUBMATIX θα βρεθεί στο Μύλος Club, το Σάββατο 22 Απριλίου. Ώρα 22:00. Είσοδος 13 ευρώ.
O DUBMATIX έρχεται στη Θεσσαλονίκη έχοντας στις αποσκευές του εφτά υποψηφιότητες στα “juno award” (canada’s Grrammy’s) και πάνω από 500 κυκλοφορίες (Albums-EPs-Dubs-Remixes) πολλαπλά βραβεία από όλο τον κόσμο, όπως και διάφορους επαίνους από διεθνείς γνώστες της μουσικής βιομηχανίας και testemakers, από τους οποίους έχει χαρακτηριστεί ως “αμείλικτη εφευρετικότητα και δημιουργικό στυλ”. Τη σκηνή θα μοιραστεί με τον MC CHARLIE-P.
Τη βραδιά θα ανοίξει ο DIMJAHMAN γνωστός σε όλους μας ως “ Takis Jah Roots ”, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη θα παραλάβουν οι SKG’ S DUB ALLIANCE. Το κλείσιμο της βραδιάς, έχει αναλάβει o PROFESSOR SKANK. Στη σκηνή θα ανέβει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο SAMITY.
%ce%bf%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b1
OPERA CHAOTIQUE
Οι Opera Chaotique με νέα κείμενα και καινούργιες διασκευές θα βρεθούν στο stage της Μαύρης Τρύπας, το Σάββατο 22 Απριλίου. Ώρα 21:30. Είσοδος 7 ευρώ.
Με αναπάντεχα ανατρεπτικό χιούμορ, άκρως σουρεαλιστική φαντασία και εκρηκτικές μουσικές αλχημείες, οι Opera Chaotique έχουν καταφέρει μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια να χαρτογραφηθούν ως ένα φαινόμενο του μουσικού στερεώματος. Το ιδιαίτερο αυτό δίδυμο που καταπατά επιδεικτικά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην όπερα, τη τζαζ, το καμπαρέ και την ποπ. Δημιουργήθηκε το 2011 από τον Tenorman φωνή/αφήγηση και πιάνο και τον Voodoo Drummer στα ντραμς ξεχώρισε αμέσως για το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, τη μοναδική αισθητική και την σαρωτική σκηνική παρουσία τους.
facto
DE FACTO
Οι De Facto θα εμφανιστούν στο Δέντρο στο Bar, την Παρασκευή 28 Απριλίου. Ώρα 22:30. Είσοδος 2 ευρώ.
Οι De Facto είναι ένα συγκρότημα με κάτι περισσότερο από 25 χρόνια ζωής στην Ελληνική ποπ/ροκ σκηνή και με 19 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, που συνεχίζει να συνθέτει, να ηχογραφεί και να δίνει συναυλίες σε όλη τη χώρα μέχρι και σήμερα. Το γκρουπ πλαισιώνουν οι : Πέτρος Παρασκευάς στην κιθάρα και στη φωνή, ο Πέτρος Μίσκος στο μπάσο και στα φωνητικά και ο Αλέξης Αποστολάκης στα τύμπανα και στα φωνητικά.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.