, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ικανοποίηση στα ελληνικά κόμματα για τη νίκη Μακρόν

«Η νίκη Μακρόν είναι η απάντηση των φιλελεύθερων δυνάμεων της λογικής στην επίθεση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών.
«Συγχαίρω τον Εμμανουέλ Μακρόν για το αποτέλεσμα που έφερε στον πρώτο γύρο. Όλοι στηρίζουμε τη μάχη που θα δώσει για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, εναντία στην ακροδεξιά υποψήφια» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
Ικανοποίηση εξέφρασε και ο Σταύρος Θεοδωράκης του Ποταμιού: «Ουφ! Αναστεναγμός ανακούφισης. Ο Μακρόν είναι πρώτος. Φασίστες, λαϊκιστές και αντιευρωπαϊστές μπορούν να κοιμηθούν αγκαλιά και να κλάψουν παρέα» δήλωσε σε ανάρτησή του.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος σημείωσε ως ιδιαιτέρως ανησυχητικά τα ποσοστά της Λεπέν:
«Η είσοδος στον δεύτερο γύρο είναι μία εξέλιξη ιδιαιτέρως αρνητική. Στον δεύτερο γύρο πρέπει να στηριχθεί από τις δημοκρατικές δυνάμεις και να εκλεγεί ο Μακρόν, ο κεντρώος φιλοευρωπαίος υποψήφιος με σοσιαλδημοκρατική προέλευση που εξέφρασε το αίτημα για ανανέωση με την ελπίδα όλων μας να προχωρήσει σε μία προοδευτική και μεταρρυθμιστική πολιτική με αλλαγή πολιτικών εντός της ΕΕ υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης και όχι της δογματικής λιτότητας. Η ακροδεξιά δεν πρέπει να επικρατήσει στην Γαλλία. Θα είναι ήττα για την δημοκρατία και την Ευρώπη».
Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε: «Συγχαίρουμε τον Εμμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις γαλλικές προκριματικές προεδρικές εκλογές. Υποχρέωση όλων των δημοκρατών στη Γαλλία και στην Ευρώπη είναι να τον στηρίξουμε στον τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών, έτσι ώστε να μην επικρατήσουν φασιστικά και ακροδεξιά φαινόμενα. Ο Μακρόν υποστηρίχθηκε από τον Φρανσουά Μπαϊρού, ηγέτη των Ευρωπαίων Δημοκρατών (European Democratic Party) στους οποίους ανήκει η Ένωση Κεντρώων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.