, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Υπέρ της έκδοσης 30χρονου, υπηκόου ΠΓΔΜ γνωμοδότησε το Τριμελές Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

φωτο αρχείου

Υπέρ της έκδοσης 30χρονου, υπηκόου ΠΓΔΜ, στη χώρα του, όπου ζητείται για κατοχή ναρκωτικών και όπλων, γνωμοδότησε το Τριμελές Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Ο εκζητούμενος, που δηλώνει αστυνομικός και επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ΠΓΔΜ, είχε συλληφθεί πριν από 1,5 μήνα στη Θεσσαλονίκη, όταν κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι διώκεται από τις δικαστικές αρχές της ΠΓΔΜ για κατοχή μίας χειροβομβίδας και 800 γραμ. μαριχουάνας.
Κατά την εξέταση της υπόθεσής του από το Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, ο ίδιος -απευθυνόμενος στους δικαστές- δήλωσε ότι η εις βάρος του δίωξη είναι πολιτική, ενώ εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για τη ζωή του σε περίπτωση έκδοσής του στη γειτονική χώρα. Απολογούμενος, ανέφερε ότι είναι σερβικής καταγωγής και χριστιανός ορθόδοξος, ενώ αρνήθηκε την κατοχή των ναρκωτικών, τα οποία -όπως είπε- του τα «φύτεψαν» για να τον καταστήσουν κατηγορούμενο.
Ο βασικός του ισχυρισμός είναι ότι βρίσκεται στο στόχαστρο του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας του, όπου ο επικεφαλής είναι αλβανικής καταγωγής, διότι τον Μάιο του 2015 συμμετείχε ενεργά στις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ ειδικών αστυνομικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ και ένοπλων ομάδων αλβανόφωνων, στο Κουμάνοβο.
Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που συνοδεύουν την ερυθρά αγγελία σύλληψής του, ο 30χρονος αποβλήθηκε το 2015 από την Αστυνομία της ΠΓΔΜ λόγω μη τήρησης των κανόνων πειθαρχίας, κάτι που ο ίδιος αρνείται, τονίζοντας, αντιθέτως, ότι ποτέ δεν απομακρύνθηκε από τους κόλπους της Αστυνομίας, ενώ ανέφερε ότι αποζημιώθηκε για τραυματισμό που υπέστη στις επιχειρήσεις του Κουμάνοβο.
πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.