, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

PLATAMONAS CUP 2017: Ιστιοπλοϊκοί αγώνες στους πρόποδες του Ολύμπου

Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ.), φέτος μας προσκαλεί σε μία διαφορετική Πρωτομαγιά στη θάλασσα. Για μία ακόμη χρονιά, διοργανώνει το «Κύπελλο Πλαταμώνα» από τις 29 Απριλίου έως την 1 Μαΐου. Περισσότεροι από 80 αθλητές και λάτρεις της ιστιοπλοΐας θα πλεύσουν προς τον Πλαταμώνα με σκάφη διαφόρων κατηγοριών.
Ο πρώτος offshore αγώνας της χρονιάς θα φιλοξενηθεί στον πανέμορφο Πλαταμώνα με την θερμή υποστήριξη της Savvi Marine / Platamon, μία από τις πιο σύγχρονες και οργανωμένες μαρίνες στη Βόρεια Ελλάδα, που υποστηρίζει τη διοργάνωση παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όλα τα αγωνιζόμενα σκάφη. Πολύτιμος υποστηρικτής της εκδήλωσης είναι το μεταλλικό νερό «ΔΙΟΣ», που έχει συνδέσει άμεσα το όνομα του με την περιοχή και  τις φυσικές πηγές του Ολύμπου και θα δροσίσει τους διαγωνιζόμενους κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Πρόκειται για μία ιδανική ευκαιρία για την πρώτη ιστιοπλοϊκή απόδραση εκτός Θεσσαλονίκης με δυο offshore και δυο inshore ιστιοδρομίες που θα προσφέρουν δυνατό αγωνιστικό ενδιαφέρον και συγκινήσεις στους συμμετέχοντες.
Φέτος, για πρώτη φορά, η διοργάνωση θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου 29 Απριλίου με την  εκκίνηση της  πρώτης ιστιοδρομίας ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ Ι ανοιχτά του μικρού Καράμπουρνου στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια τον κατάπλου των σκαφών στους πρόποδες του Ολύμπου αργά το απόγευμα.
Με φόντο το βουνό των Θεών την επόμενη ημέρα, Κυριακή 30 Απριλίου, θα διεξαχθεί η δεύτερη ιστιοδρομία ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ INSHORE. Το βράδυ της ίδιας μέρας, στο Barchetta Marine Bar θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής κυπέλλων στους νικητές των αγώνων, παρουσία των αθλητών, προσκεκλημένων, , αλλά και της τοπικής κοινωνίας.
Η τρίτη ιστιοδρομία (offshore) ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ ΙΙ θα σηματοδοτήσει και την  επιστροφή των ιστιοπλοϊκών σκαφών στη Θεσσαλονίκη εκκινώντας το πρωί της Δευτέρας έξω από τη μαρίνα του Πλαταμώνα στις 11:00 το πρωί.
Η επιλογή του Πλαταμώνα δεν είναι τυχαία καθώς ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας προωθεί και ενισχύει με συνεχή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, τη διοργάνωση αγώνων και ναυταθλητικών γεγονότων σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Ο Ν.Ο.Α.Θ. δίνει το έναυσμα για μια ιστιοπλοϊκή σεζόν γεμάτη συγκινήσεις, δυνατούς αγώνες και εικόνες από τη θάλασσα που θα μας συντροφεύουν και αυτή τη χρονιά.
Λίγα λόγια για τον Ναυτικό Όμιλο Ανοιχτής Θάλασσας
Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ.) ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2004, με στόχο την ανάπτυξη και διάδοση της ναυτικής τέχνης και συγκεκριμένα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας, την καλλιέργεια της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, την διοργάνωση αγώνων και τη συνδρομή στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας στις ακριτικές περιοχές της Βορείου Ελλάδας με ναυταθλητικά γεγονότα και πολιτιστικές εκδηλώσεις που μεταξύ άλλων ενισχύουν το τουριστικό προφίλ των προορισμών όπου φιλοξενούνται.  Ο Ν.Ο.Α.Θ. ξεχωρίζει πανελλαδικά για την ποιότητα και τον αριθμό διεξαχθέντων αγώνων, με τους αθλητές του ομίλου να έχουν γνωρίσει σημαντικές διακρίσεις σε ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις. Ο Όμιλός μας έχει φέρει σε άμεση επαφή με τη θάλασσα περισσότερους από 1.500 απόφοιτους σχολών, φίλους και υποστηρικτές.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.