, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Η βάση για να οικοδομηθεί η εμπορική και η οικονομική συνεργασία, είναι η συνεργασία στον πολιτισμό»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ Liu Qibao ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έναρξη του Πολιτιστικού Έτους Ανταλλαγών Ελλάδας-Κίνας 2017, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον κ. Λιού Κιμπάο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού και επικοινωνίας.
Κατά τη συνάντησή τους, ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται μετά από σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου, που όλες μαζί σηματοδοτούν το μεγάλο ενδιαφέρον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την Ελλάδα.
Την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε τη διάσκεψη των αρχαίων πολιτισμών μετά από πρωτοβουλία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών. Σήμερα θα έχετε την ευκαιρία εσείς και ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού να εγκαινιάσετε στο Βυζαντινό Μουσείο, το έτος των πολιτιστικών ανταλλαγών Ελλάδας και Κίνας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Η βάση για να οικοδομηθεί η εμπορική και η οικονομική συνεργασία, είναι η συνεργασία στον πολιτισμό.
Είμαστε υπερήφανοι για τους αρχαίους πολιτισμούς μας και ιδιαίτερα γιατί οι πολιτισμοί μας, έχουν συνέχεια στο χρόνο».
Απευθυνόμενος στο Πρωθυπουργό, ο κ. Λιού Κιμπάο ανέφερε: «Επιτρέψτε μου πρώτα από όλα, να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο μας Σι Τσινπίνγκ και τον ομόλογό σας Λι Κετσιάνγκ και προσβλέπω στην παρουσία σας τον Μάιο, στο φόρουμ για το νέο δρόμο του μεταξιού. Θέλω να συζητήσω μαζί σας για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Όσον αφορά το φόρουμ για τους αρχαίους πολιτισμούς στο οποίο αναφερθήκατε, πιστεύω ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία που μπορεί να αποτελέσει την αρχή για να κάνουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολύ καλό momentum για την οικονομική και την πολιτιστική συνεργασία ανάμεσα στις χώρες μας. Με τη σημερινή συνάντηση θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας, ιδιαίτερα τη συνεργασία μας στον τομέα του πολιτισμού.
Γι’ αυτό το λόγο, αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή που μπορώ να έχω, κ. Πρωθυπουργέ, αυτή τη συνάντηση μαζί σας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.