, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

50% αύξηση των επισκεπτών την πρώτη μέρα της Freskon

Αυξημένη κατά 50% ήταν η επισκεψιμότητα της Freskon κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα λειτουργίας της, γεγονός που δίνει τον τόνο για τη βελτίωση των επιδόσεών της καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Συγκεκριμένα, οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν χθες τους 1.000.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα περισσότερα από 2.500 επιχειρηματικά «ραντεβού» μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών και των 120 ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών από 28 χώρες, που θέτουν τις βάσεις για εμπορικές συμφωνίες. Στη Freskon, που αναπτύσσεται σε 12.500 τ.μ., συμμετέχουν 191 εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι), οι οποίοι προέρχονται από την Αργεντινή, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Κύπρο, το Ιράκ, την Αλβανία, την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τον Καναδά.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το FreshCon Market, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το περιοδικό «Φρουτονέα», όπου μεγάλες, ελληνικές και ξένες, αλυσίδες σούπερ-μάρκετ έρχονται σε επαφή με τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου. Στο φετινό FreshCon Market συμμετέχουν ο βρετανικός όμιλος της Tescο και ο γερμανικός όμιλος Metro, από την Βουλγαρία οι αλυσίδες Fantastico και T-Market, από την Ουκρανία η ΑΤΒ Market, η Velyka Kyshenya και η Tavria V, από την Ρουμανία ο όμιλος της γαλλικής Carrefour και η Mega Image, από την Σερβία η Maxi, η Univerexport, η Mercator και η Super Vero και από την Ελλάδα οι αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, Κρητικός, Χαλκιαδάκης, My Market-Metro Cash & Carry και η Discount Markt.
Στη σημερινή ημέρα ξεχωρίζει επίσης και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, με αντικείμενο τη φορολογία των συνεταιρισμών, το «καλάθι» της Περιφέρειας και την εικόνα της νέας χρονιάς στα πυρηνόκαρπα.
Η Freskon θα λειτουργήσει σήμερα μέχρι τις 19:00, ενώ αύριο Σάββατο από τις 10:00 έως τις 18:00. Το πάρκινγκ είναι δωρεάν για όλους τους εκθέτες και επισκέπτες.

#Tags: ΔΕΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.