, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τιμητική πλακέτα στον πρώην πρόεδρο του ΕΚΘ Π. Αβραμόπουλο

Με την απονομή τιμητικής πλακέτας στο πρώην πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτη Αβραμόπουλο, για την προσφορά του στο εργατικό κίνημα ξεκίνησαν οι εργασίες της επετειακής ημερίδας για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΕΚΘ.
Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του επισήμανε ότι η απονομή της πλακέτας στον Παναγιώτη Αβραμόπουλο γίνεται προκειμένου να τιμηθεί για το έργο και τη συμβολή του στη δημιουργία του Ιστορικού Αρχείου του ΕΚΘ το οποίο είναι επισκέψιμο.
Αναφερόμενος στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης από 11 σωματεία, ο κ Τσαραμπουλίδης έκανε μια αναδρομή στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος ξεκινώντας από την ίδρυση της Φεντερασιόν από τον Αβραάμ Μπεναρόγια το 1909. Μίλησε για τους νεκρούς του κινήματος του Μάη του 1936, για την καταστολή του οποίου ήρθε στην πόλη ο ίδιος ο Μεταξάς, για τους αγώνες της περιόδου του Μεσοπολέμου, τις διώξεις της περιόδου του εμφυλίου, την περίοδο των εκλογών της βίας και της νοθείας, την περίοδο της δικτατορίας και για όλες τις ταραγμένες περιόδους της ιστορίας μέχρι τις μέρες μας.
Την τιμητική πλακέτα επέδωσε στον κ. Αβραμόπουλο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος ο οποίος στην σύντομη ομιλία του επισήμανε τον αναντικατάστατο ρόλο των συνδικαλιστικών οργανώσεων και άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό ο οποίος κατά την επετειακή Σύνοδο Κορυφής για τα 60 χρόνια από την δημιουργία της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, είχε δηλώσει -όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ- ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για λογαριασμό των εργαζομένων, σε Ελλάδα και Ευρώπη, χωρίς την υποστήριξη από τα εργατικά συνδικάτα. «Ο πρωθυπουργός καθύβρισε τα ελληνικά συνδικάτα», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος και προσέθεσε ότι τα ελληνικά συνδικάτα ήταν, είναι και θα είναι μπροστά στους αγώνες.ΑΠΕ ΜΠΕ

#Tags: ΓΣΕΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.