, Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

search icon search icon

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

Γράφει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας Ντίνος Κωστόπουλος
 
ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Αυτή είναι η… αίσθηση που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό, σε κάθε τομέα της οικονομίας και της κοινωνίας! Η κυβέρνηση εντελώς αποκομμένη από τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει πλέον ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, δηλώνει ότι θα ψηφίσει όλα όσα παράλογα και καταστροφικά απαιτούν οι … «θεσμοί» και μετά έχει ο …Θεός δηλαδή, με απλά λόγια, δηλώνει απροκάλυπτα ότι δεν είναι σε θέση ούτε να προστατεύσει τη χώρα, ούτε βεβαίως να κάνει κάτι για να σταματήσει τη ραγδαία επιδείνωση της Ελληνικής οικονομίας, που βαδίζει μήνα με μήνα σε πλήρη στάση πληρωμών!
ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ που διακατέχει όλους τους Έλληνες, χτύπησε προ ημερών προς την πολιτειακή ηγεσία από το Ε.Β.Ε.Θ. που δηλώνει απερίφραστα την τραγική πραγματικότητα. Οι Έλληνες δεν είναι πλέον απογοητευμένοι. Είναι απελπισμένοι! Ζητώντας επειγόντως, την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, ώστε να σταματήσει η φορολεηλασία των Ελλήνων τώρα… Το υπουργείο Οικονομικών και ο Διοικητής Δημοσίων Εσόδων καλούνται να τα «μαζέψουν» γιατί με την… πολιτική τους εξαθλίωσαν όχι μόνον το επιχειρείν, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ και τα Επιμελητήρια όλης της χώρας, ζητούν άμεσα να αρθούν τα «capital controls» γιατί στράγγισαν την αγορά και έφεραν τους πολίτες χωρίς χρήματα στα χέρια τους. Να σταματήσουν οι κατασχέσεις λογαριασμών που έφεραν μόνον καταστροφή και απόγνωση σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Χίλιες κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα γίνονται και το αποτέλεσμα είναι όχι μόνον απάνθρωπο και απαξιωτικό για τον Έλληνα φορολογούμενο, αλλά πρωτίστως καταστροφικό για την Ελληνική οικονομία και το Κράτος! Ζητούμε πίσω τη ζωή μας, τονίζουν σε δραματικό τόνο πολίτες και έμποροι και ζητούν να παύσει το Κράτος να λειτουργεί ως “τιμωρός” της επιχειρηματικότητας και κάθε Έλληνα πολίτη!
ΕΙΚΟΝΑ ΧΑΟΥΣ και κραυγές αγωνίας από παντού… Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί ακινήτων, οι οφειλές στην εφορία ξεπέρασαν τα 100 δις, στα ταμεία τα 25 δις και τα κόκκινα δάνεια από 25 δις το 2009 έφτασαν αισίως το 2016 και ξεπερνούν τα 120 δις (!) Εικόνα χάους και απελπισίας παντού και την ίδια ώρα συνεχίζουν οι “μηχανισμοί” του Κράτους, τη φορολεηλασία, με πρόστιμα, με κυρώσεις, με κατασχέσεις και με κάθε λογής τρόπους αφαίμαξης του Ελληνικού λαού: Κρυφές χρεώσεις “χαράτσια” στη ΔΕΗ, έμμεσους φόρους στα καύσιμα, τρελές απαιτήσεις στον ΕΝΦΙΑ και ένας Θεός ξέρει τι άλλο μας ετοιμάζουν…
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.