, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Στις 22 Μαΐου θα έχουμε συμφωνία για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης»

Αισιόδοξος ότι στις 22 Μαΐου θα υπάρξει συμφωνία για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για το Brexit.
«Βρισκόμαστε εντός του στόχου και εντός του πλαισίου, ώστε να έχουμε κατάληξη στις 22 Μαΐου» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Όσον αφορά τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στο Brexit, σημείωσε ότι «υπήρξε ομοφωνία των 27 κρατών – μελών για τις κατευθυντήριες γραμμές της διαπραγματευτικής διαδικασίας», κάτι που αποτελεί ένδειξη ισχυρής ενότητας.
Πρώτη μας προτεραιότητα το επόμενο διάστημα είναι να δουλέψουμε πάνω σε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές. Η διαδικασία δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο η σημερινή συνεδρίασή μας. Θα είναι δύσκολη και γιατί τα θέματα είναι περίπλοκα, ενώ το πιο δύσκολο θέμα σε κάθε διαζύγιο είναι το οικονομικό σκέλος, προσέθεσε και επισήμανε:
“Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες μας που ζούν στην Μ. Βρετανία -πάνω από 70.000 Έλληνες- η διασφάλιση ομαλών εμπορικών σχέσεων και η απρόσκοπτη ροή τουριστών από την Μ. Βρετανία. Σήμερα ανοίγει ένας κύκλος όχι και τόσο ευχάριστος. Το Brexit είναι ένα γεγονός δυσάρεστο που συνέβη εξαιτίας της δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ. Οι 27 εναπομείναντες πρέπει να δουλέψουμε για μια καλύτερη, πιο δημοκρατική και πιο κοινωνική Ευρώπη” imerisia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.