, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Aποχή «Καραμανλικών» απο την ψηφοφορία στη βουλή για τον Ι.Σαββίδη

Να απεχουν επέλεξαν χθες κορυφαία στελεχει της ΝΔ , κατά την  κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης και έγκρισης τροπολογίας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της οποίας επιχειρείται να ρυθμιστεί ζήτημα προστίμων κρατικών φορέων που βρίσκονται σε κατάσταση αποκρατικοποίησης.
Συγκεκριμένα έξι βουλευτές της ΝΔ (Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Κώστας Καραμανλή, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Αντώνης Σαμαράς, Κωνσταντίνος Τζαβάρας) απουσίαζαν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, χωρίς καν να δηλώσουν πρόθεση ψήφου, ενώ μεταξύ των στελεχών αυτών είναι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής.
Την ίδια ώρα γαλάζιοι βουλευτές από τη Β. Ελλάδα απέφυγαν να τοποθετηθούν είτε απέχοντας εντελώς από τη διαδικασία, είτε μέσω απλής πρόθεσης ψήφου.
Οι απόντες βουλευτές από τη ΝΔ που είχαν στείλει όμως επιστολή πρόθεσης ψήφου ήταν οι Σάββας Αναστασιάδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Καρασμάνης, Γιώργος Κασαπίδης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Θεοδώρα Μπακογιάννη, Χρήστος Σταϊκούρας.
Nα σημειωθεί ότι, έπειτα από τη βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και παρέχει την απαλλαγή αστικών ευθυνών για περιπτώσεις παραβιάσεων λαθρεμπορίου. Η τροπολογία ψηφίστηκε τελικά από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.