ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

oasth-karfitsa

Σε κάλεσμα έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης καλεί η «Πρωτοβουλία ΟΑΣΘ» αύριο Πέμπτη στις 9:00 το πρωί.

Η υπόθεση αφορά περίπτωση ανέργου επιβάτη που δεν «έκοψε» εισιτήριο σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στις 10 Μαΐου 2011.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας ΟΑΣΘ»:

«Ο άνεργος Β.Κ. ο οποίος έκανε το «έγκλημα» να μην έχει εισιτήριο διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11, αν και είχε πει ότι είναι άνεργος (επέδειξε και την κάρτα ανεργίας). Απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο και στη χυδαία συμπεριφορά των ελεγκτών ένας συνεπιβάτης κατέθεσε υπέρ του άνεργου Β.Κ. στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου, στο οποίο οδηγήθηκαν όλοι. Ο άνεργος-επιβάτης υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ οι οποίοι εκδικητικά κατέθεσαν και αυτοί μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Το θράσος των ελεγκτών ήταν τέτοιο που κατάθεσαν μήνυση και στον συνεπιβάτη που ήταν συνδικαλιστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης. Η μήνυση του άνεργου Β.Κ. δεν εκδικάστηκε ποτέ και μπήκε στο αρχείο (!), αντιθέτως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της τυφλής «δικαιοσύνης».

Στις 15/7/2015 εκδικάστηκε η μήνυση που έγινε σε βάρος του συνδικαλιστή όπου καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο, ποινή 4 μήνες με 3ετή αναστολή! Στις 4/11/2015 εκδικάστηκε η μήνυση των ελεγκτών κατά του άνεργου-επιβάτη, και επιβλήθηκε ποινή 22 μήνες με 3ετή αναστολή!

-Θεωρούμε απαράδεκτες τέτοιες αποφάσεις και ζητάμε την αθώωση των κατηγορουμένων. -Διεκδικούμε να μπει τέλος στο καθεστώς τρομοκράτησης που επιβάλλει ο ΟΑΣΘ

-Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους και τις οικογένειες τους

-Παλεύουμε για δημόσιες, φτηνές και ποιοτικές συγκοινωνίες».