ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

pirosvetsiki

Δεκάδες προβλήματα έχει προκαλέσει η καταρρακτώδεις βροχή που πλήττει από χθες τη Θεσσαλονίκη. Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί συνολικά 200 κλήσεις για άντληση υδάτων, αλλά και απεγκλωβισμό ατόμων, που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους ή στα αυτοκίνητά τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε περιοχές της Επανομής, της Μηχανιώνας και του Αγγελοχωρίου του δήμου Θερμαϊκού, όπου από χθες το βράδυ και μέχρι και αυτή την ώρα έχουν απεγκλωβιστεί συνολικά 24 άτομα από σπίτια και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία, έχουν γίνει ήδη 100 αντλήσεις υδάτων, ενώ έχουν γίνει κλήσεις για άλλα 100 περιστατικά που αφορούν σε άντληση υδάτων.

Στο οδικό δίκτυο προβλήματα σημειώνονται κυρίως στην Επαρχιακή οδό Μηχανιώνας – Αγ. Τριάδας. Να σημειώσουμε πως πρόκειται για το δρόμο που ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να φτιαχτεί. (Διαβάστε περισσότερα εδώ). Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Επανομής – Μηχανιώνας στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Βάρναλη από τις 4 τα ξημερώματα εξαιτίας της βροχής και των φερτών υλικών. Προβλήματα παρουσιάζονται και στο δρόμο από Αγ. Τριάδα προς Θεσσαλονίκη, όπου ανά διαστήματα ο δρόμος κλείνει από τα φερτά υλικά, ενώ στα σημεία βρίσκεται η Πυροσβεστική υπηρεσία και η Τροχαία.

Ο κ. Μαυρομάτης μιλώντας στο karfitsa.gr έκανε λόγο για βιβλική καταστροφή. «Τέτοια βροχή έχει χρόνια να ρίξει. Υπάρχουν πολλά σπίτια που έχουν πλημμυρίσει, κυρίως υπόγεια. Έχουμε διανοίξει τον κεντρικό άξονα ώστε να μπορεί να πάει ο κόσμος στη δουλειά του. Είχαν πέσει δέντρα και φερτά υλικά. Αυτή τη στιγμή δουλεύουν και τα συνεργεία του δήμου αλλά και μισθωμένα ώστε να καθαριστεί όλος ο άξονας. Στέλνει και η Περιφέρεια μηχανήματα για να μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα γρηγορότερα».