, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για το δήμο Ωραιοκάστρου

 
SYRIZA«Την αρνητική δημοσιότητα γνώρισε τις τελευταίες μέρες ο δήμος Ωραιοκάστρου λόγω της ρατσιστικής υστερίας η οποία εκπορεύεται από συγκεκριμένους τοπικούς παράγοντες που επενδύουν στα κατώτερα ένστικτα των ανθρώπων ελπίζοντας πως θα αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, όσον αφορά την άρνηση συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων να ενταχθούν στα σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου, προσφυγόπουλα.
«Η προσφυγική κρίση, η οποία δοκιμάζει τις αντοχές της Ευρώπης μεταφέρεται και στην ελληνική κοινωνία η οποία καλείται να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη μετακίνηση ανθρώπινου πληθυσμού στην Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Σε αυτό το δύσκολο διεθνές πλαίσιο ο δήμος Ωραιοκάστρου και από κοντά κάποιοι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, πλειοδοτούν σε ξενοφοβία, μισαλλοδοξία και ρατσισμό με στόχο, αυτή τη φορά, τα παιδιά πρόσφυγες. Αυτό που ζητούν είναι να μην επιτραπεί να εγγραφούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της περιοχής, συνδέοντας σκόπιμα το θέμα της υγείας των παιδιών με τα σχολεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα τις επικίνδυνες πολιτικά και κοινωνικά τακτικές της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου κ. Γαβότση που δυναμιτίζουν και δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δημοτών και τον καλεί να αντιληφθεί πως η πολιτική του τακτική, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να εκκολάψει το αυγό του φιδιού.
Πιστεύουμε πως οι απόψεις του δημάρχου και οι αποφάσεις κάποιων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζουν μόνο μία ξενοφοβική και φασίζουσα μειοψηφία και όχι το σύνολο του λαού του Ωραιοκάστρου», τονίζεται στην ανακοίνωση,
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι: «Καλούμε λοιπόν όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Θεσσαλονίκης να συνεχίσουν να δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες απομονώνοντας τη μισαλλοδοξία και το φασισμό».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.