ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

φωτο Σάββας Αυγητίδης (Χθες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πισοδερίου)

Με καθυστέρηση ξεκινά αυτό το  Σαββατοκύριακο η σεζόν για τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας.«Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα-που υπολογίζονται σε 500.000 ετησίως (τακτικοί, έκτακτοι, χιονοδρόμοι ή μη) καταφέρνουν να αποδράσουν από την καθημερινότητά τους, με κόστος μικρότερο ως και πλέον του 30% έναντι μιας διήμερης απόδρασής τους ακόμα και σε γειτονικά κράτη» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος  της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, Ηρακλής Λεφούσης.

Ο κ. Λεφούσης υπογράμμισε  ο «καλός καιρός» (στα χιονοδρομικά) στοίχισε σε ποσοστό 50% του ετήσιου τζίρου (το 60% του οποίου γίνεται στη διάρκεια των εορτών). «Αν ο καιρός μας κάνει το χατήρι και τραβήξει η χειμερινή σεζόν για τα χιονοδρομικά κέντρα μέχρι το Πάσχα, τότε θα πετύχουμε περιορισμό των απωλειών μας, με τον τζίρο να καταγράφεται μειωμένος σε ποσοστό 30% με 35%» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ετήσιος τζίρος στα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ «ο κλάδος αποδίδει  άλλα 100 εκατ. ευρώ τουλάχιστον σε παρεμφερή επαγγέλματα που ασκούνται στις ορεινές γωνιές της χώρας μας» / πηγή κρατικό πρακτορείο ειδήσεων / φωτο Σάββας Αυγητίδης

ΠΙΣΟΔΕΡΙ / ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ