, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τσέχοι έκαναν τις δικές τους ανασκαφές… στην Νέα Πέλλα

  makedonia1.Παράλληλες ανασκαφές με τους αρχαιολόγους  φέρεται πως έκαναν  τρεις Τσέχοι σε αρχαιολογική ανασκαφή στην Νέα Πέλλα. Σε περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο που δεν φυλάσσετε   είχαν κάνει τις δικές τους ανασκαφές. Είχαν χρησιμοποιήσει  ανιχνευτές και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας  κατάφεραν να  εντοπίσουν  αρχαία αντικείμενα.

    Στις 4.30 τα ξημερώματα αποφάσισαν να μαζέψουν  την «λεία» τους.  Αστυνομικοί  του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών τους εντόπισαν  συνέλαβαν τους   τρεις  Τσέχους  για παραβάσεις του Νόμου Περί Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Νόμου Περί Όπλων.

makedonia3 Κατασχέθηκαν ανιχνευτές μετάλλων, εργαλεία, μαχαίρια και ένα βιβλίο αρχαιολογικών θεμάτων. Αυτά τα αντικείμενα βρέθηκαν μετά από    έλεγχο του Τροχόσπιτου  που επέβαιναν οι δράστες.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς η ύπαρξη  του  μοναδικού  βιβλίου που είχαν στην κατοχή τους οι τρεις Τσέχοι καθώς περιέχει με λεπτομερή αναφορά την προέλευση και τα χαρακτηριστικά αρχαίων νομισμάτων.

   Τα αρχαία μεταλλικά αντικείμενα παραδόθηκαν προς εξέταση στην ΙΖ’ Εφορεία Κλασσικών & Προϊστορικών Αρχαιοτήτων. Από τις αρχές εξετάζεται η  συμμετοχή  των Τσέχων σε διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας.

 Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες διενεργήθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.