, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παράνομα παιχνίδια με κέρδη…4.000.000 ευρώ!

Παιχνίδια Παράνομα τυχερά παιχνίδια  μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, έστηνε εγκληματική ομάδα . Υπολογίζεται ότι το κέρδος που αποκόμισε η ομάδα στα τέσσερα χρόνια δράσης της φτάνουν  τα  4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν 130 υπολογιστές και πλήθος καταγραφικών μηχανημάτων.

 Είκοσι άτομα  μέλη εγκληματικής ομάδας μεταξύ των οποίων έναν 51χρονο -εκ των αρχηγών- 11 υπεύθυνους λειτουργίας καταστημάτων και 8 πελάτες συνέλαβαν άντρες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης .

παιχνίδια1 Η αστυνομία έκανε  ελέγχους σε εννέα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης (Εύοσμος, Αμπελόκηποι, Κορδελιό, Σταυρούπολη, Τούμπα, Ανάληψη, Νεάπολη).

 Ειδικότερα, τα μέλη της ομάδας προκειμένου να αποφύγουν να αποκαλυφθούν, εμφάνιζαν, έναντι αμοιβής, ως ιδιοκτήτες των καταστημάτων κυρίως ηλικιωμένους, ενώ είχαν ορίσει άλλα άτομα ως υπεύθυνους λειτουργίας αυτών.

 Τα τρία ηγετικά μέλη της ομάδας είχαν εγκαταστήσει ειδικό κρυφό λογισμικό στους υπολογιστές των καταστημάτων ενώ σε αποθήκη, στο κέντρο της πόλης, είχαν εγκαταστήσει κεντρικούς υπολογιστές- Server, οι οποίοι επικοινωνούσαν με τους αντίστοιχους σε κάθε κατάστημα. Με την συγκεκριμένη εγκατάσταση μέσω διαδικτύου, καθόριζαν το ποσοστό κέρδους και τις χρονικές στιγμές κατά τις οποίες θα απέδιδε το τυχερό παιχνίδι στον χρήστη του τα κέρδη.

 Τα ημερήσια κέρδη ανά κατάστημα ανέρχονταν από 300 έως 2.000 ευρώ ενώ υπολογίζεται ότι τα έσοδα της εγκληματικής ομάδας κατά τη χρονική περίοδο 2008-2012 υπερβαίνουν τα 4.000.000 ευρώ.

 Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην προαναφερόμενη αποθήκη και στα καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

• 130 Ηλεκτρονικοί Υπολογιστέςπαιχνίδια3 παιχνίδια2

• Πλήθος καταγραφικών μηχανημάτων

• Τρεις σκληροί δίσκοι

• Πληθώρα χειρόγραφων σημειώσεων με καταστάσεις παικτών-πελατών

• Το χρηματικό ποσό των 2.140 ευρώ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.