, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γερμανία: Απροσδόκητη συρρίκνωση της οικονομίας το β' τρίμηνο του 2014

2F6CCDF5DBE412A278DDAF03266DA7CD
Η γερμανική οικονομία σημείωσε απροσδόκητη συρρίκνωση κατά το δεύτερο φετινό τρίμηνο, την πρώτη της εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, καθώς το εξωτερικό εμπόριο και οι επενδύσεις, ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό τομέα, επιβάρυναν την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Τα στοιχεία, σε συνδυασμό με την αδυναμία σε άλλες μεγάλες χώρες, όπως η Ιταλία, είναι πιθανό να δημιουργήσουν νέες αμφιβολίες για την ανάκαμψη στην ευρωζώνη, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.

Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής ανακοίνωσε πως η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2% από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο.

Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη επιβράδυνση σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, όταν η οικονομία είχε καταγράψει σημαντική ανάπτυξη, εν μέρει λόγω του ήπιου χειμώνα. Σε ένα περαιτέρω πλήγμα, το Γραφείο Στατιστικής αναθεώρησε προς τα κάτω την ανάπτυξη κατά το πρώτο τρίμηνο στο 0,7%, από το 0,8% που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.
protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.