, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πόσο θα δημοπρατηθεί η κιθάρα του Τζον Λένον;

tzon lenonΠρόκειται για την κιθάρα Gretsch 6120 με την οποία ο μουσικός του θρυλικού συγκροτήματος έγραψε το κομμάτι «Paperback Writer» το 1966

Η κιθάρα με την οποία ο Τζον Λένον έγραψε το τραγούδι των Beatles «Paperback Writer», το 1966. Ένα χρόνο αργότερα ο μουσικός χάρισε την κιθάρα, που είναι μια Gretsch 6120 στον ξάδερφό του Ντέιβιντ Μπιρχ, τον Νοέμβριο του 1967, που τότε είχε κι εκείνος όνειρο να φτιάξει το δικό του συγκρότημα. «Ήμουνα τόσο τολμηρός, που ζήτησα από τον Τζον μια από τις κιθάρες του» λέει ο εκείνος για το πώς έφτασε στα χέρια του. «Μάλιστα, είχα βάλει στο μάτι μια μπλε Fender Stratocaster που είχε στο στούντιο, αλλά ο Τζον μου πρότεινε την Gretsch και μου την έδωσε», εξηγεί.

Η TracksAuction.com ανακοίνωσε ότι αυτή η απλή και συνηθισμένη χάρη μεταξύ των δύο ξαδέρφων, σήμαινε πλέον ότι ο Ντέιβιντ Μπιρχ είναι πλέον ο κάτοχος της μιας από τις πιο χαρακτηριστικές κιθάρες του πρώην Σκαθαριού. Η διαδικτυακή δημοπρασία θα ξεκινήσει στις 14 Νοεμβρίου και σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να φτάσει το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.