, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Γ. Παπανδρέου επιμένει στο… «λεφτά υπάρχουν»!

Στη φράση «λεφτά υπάρχουν» επέμεινε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου. «Λεφτά υπάρχουν – όπως τους έλεγα – στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, στους φορολογικούς παραδείσους, στις offshore, αλλά ότι, μόνη της η Ελλάδα αδυνατεί να τα αντιμετωπίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι για τη φράση αυτή δέχθηκε επιθέσεις η κυβέρνησή του όχι «στην κατεύθυνση “σωστά, αλλά τι κάνετε για να τα βρείτε;” αλλά στο “γιατί το είπατε;”».Παράλληλα μια αποστροφή του λόγου του ρίχνει εκ νέου λάδι στη φωτιά όσων υποστηρίζουν ότι δεν έχει εγκαταλείψει το σενάριο της επιστροφής στην κεντρική πολιτική σκηνή. «Μακάρι να είχαμε λίγο χρόνο ακόμη. Για την επανάσταση του αυτονόητου. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα».

Ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που «”κατάφερε” να φορτώσει στη χώρα τόσο χρέος, όσο στα 180 από την απελευθέρωσή της και από τα περίπου 150 δις ευρώ, να το φτάσει στα 300 δις ευρώ» ενώ από τα βέλη του δεν γλίτωσε η σημερινή Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς «οι μεν ανακαλύπτουν τη σημασία της προστασίας και των χαμηλών επιτοκίων του Προγράμματος το οποίο θα έσκιζαν, οι δε φοβούνται μην τελειώσει το Πρόγραμμα και δεν έχουν λόγο ύπαρξης».

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε και κατά του Αντώνη Σαμαρά τον οποίο, χωρίς να κατονομάσει, χαρακτήρισε «μετά Χριστόν προφήτες και παντογνώστες, για το τι έπρεπε ή δεν έπρεπε να γίνει τότε»  κάνοντας λόγο για εκείνους «που σήμερα πνίγονται σε μία κουταλιά νερό των διεθνών αγορών». «Ούτε μια ώρα δεν θα άντεχαν το 2010 στη θέση μας» συμπλήρωσε.

Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε μια και μόνη φορά στο ΠΑΣΟΚ καρφώνοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο δηλώνοντας αισιόδοξος για την παρουσία στελεχών «πού την κρίσιμη στιγμή ήταν εκεί για την Πατρίδα. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα, όχι η πατρίδα το ΠΑΣΟΚ. Ακόμα κι αν μερικοί στο Κίνημά μας δυσκολεύονται να το αναγνωρίσουν. Ή ντρέπονται να το υπερασπιστούν.

#Tags: ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.