, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το παρασκήνιο της σημερινής απόφασης δια στόματος Βενιζέλου…

Για την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή ΠτΔ μίλησε  ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο mega και στον Γιάννη Πρετεντέρη. Μεταξύ άλλων:

*αποκάλυψε πως σήμερα σε μία μη προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία όμως συζητήθηκε στο παρελθόν

*είπε οτι είχαν ενημερωθεί νωρίτερα οι δανειστές

*εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές και θα αποφευχθεί ο κίνδυνος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

*ξεκαθάρισε οτι δεν θα ανακοινωθεί κατα το διάγγελμα του πρωθυπουργού, το όνομα του υποψηφίου Προέδρου

*πρόσθεσε οτι με τον πρωθυπουργό δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο πρόσωπο ενώ οτι ο ίδιος υπογράμμισε θα επιθυμούσε ένα πολιτικό πρόσωπο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πολλές φορές οτι κατέληξαν στην απόφαση ώστε  να σταθεροποιηθεί το πολιτικό τοπίο και να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας και με την εκλογή προέδρου θα σταματήσουν οι πιέσεις και δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, αφού το ΔΝΤ ακόμα και τώρα εξακολουθεί και απαιτεί περιττά και βλαπτικά μέτρα, για την οικονομία!

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως με τη στάση του μπορεί επιβάλει τις εκλογές, ενώ σημείωσε πως οι αγορές, οι επενδυτές και οι δανειστές φοβούνται όταν ακούν την αξιωματική αντιπολίτευση πως δεν τη δεσμεύει καμία υπογραφή.

 

Τέλος… παρακάλεσε τους πολίτες να συνδιαμορφώσουν μαζί με τους εκπροσώπους τους στη Βουλή, εκείνη την πολιτική που θα οδηγήσει στη σταθερότητα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.