, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Σαββίδης για όλους και για όλα


Έλυσε τη σιωπή του ο Ιβάν Σαββίδης και μίλησε για όλα όσα προγραμματίζει να κάνει στον ΠΑΟΚ, ως μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου πλέον.
Ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αποφασισμένος να φέρει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή «δεν ήρθα για να είμαι δεύτερος» είπε, ενώ δεν κρύφτηκε για το «σύστημα» όπως είπε του ελληνικού ποδοσφαίρου.
«Ξέρω ότι κάποιοι δεν κοιμούνται πλέον» ανέφερε και πρόσθεσε: «το σύστημα επιτρέπει να πεθαίνουν όλες οι ομάδες εκτός από μία». Παράλληλα παρέπεμψε τους διαιτητές στην ανάγνωση της βιογραφίας του, ενώ υποστήριξε ότι ήρθε ως δάσκαλος αλλά τελικά ήταν μαθητής, αναφερμόμενος στις διαρροές τοποθετησεών του στον Τύπο.
Ξεκαθάρισε ότι τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι δικά του χρέη και ότι πρώτος του στόχος είναι αυτός να τα ξεπληρώσει δηλαδή.
Τον Δεκέμβριο οι μεταγραφές δεν θα είναι μεγάλες «αλλά αποκατάστασης τους ασθενούς» (λόγω των πολλών καρτών) και πρόσθεσε: «και όλους τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να φέρω τον Δεκέμβριο θα είμαστε δεύτεροι φέτος στην Ελλάδα»!
Τρίτος του στόχος δήλωσε ότι είναι η ανακατασκευή της Τούμπας από την οποία όμως δεν έχει την απαίτηση να είναι ιδιοκτησία του «ανήκει στον ΠΑΟΚ».
Παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αυστηρός στα θέματα πειθαρχίας τόσο των οπαδών, όσο όμως και του προπονητή και των παικτών του «δικεφάλου». «Ο προπονητής πρέπει να αφήνει τα συναισθηματά του σπίτι. Εγώ είμαι πρόεδρος, οπαδός, πάω στο γήπεδο να εκτονοθώ μπορώ να βρίσω».
«Ευγνομονώ το ματς με τη Ραπίντ. Ήταν ένα σεμινάριο για εμένα. Ακρίβο (σ.σ. λόγω προστίμου) μεν αλλά έμαθα πολλά, ενίσχυσε το ανοσοποιητικό μου» δήλωσε και συνέχισε: «Τα 5 εκατ. ευρώ του Europa League, ως τώρα πάνε σε πρόστιμα!».
Τέλος μίλησε και για τον Ζαγοράκη: «Οταν ήταν αρχηγός της Εθνικής ο Ζαγοράκης τον εκτίμησα και θα κάνω τα πάντα για να φύγουν οι κηλίδες από τη βιογραφία του».
 
Ο Ιβάν Σαββίδης στις 17:00 στο κλειστό της Πυλαίας έχει καλέσεις τους φιλάθλους του δικέφαλου για ανοιχτό διάλογο.
Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε:
Για το γεγονός ότι είχε πει πως θέλει τον ΠΑΟΚ μόνο πρώτο και πώς σκέφτεται να το πραγματοποιήσει: «Είχαμε συμφωνήσει ότι οι ερωτήσεις θα πρέπει να είναι σωστές. Δεν θα σας δώσω απάντηση. Θα ήθελα ο ΠΑΟΚ να είναι το Νο.1 στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου κι αυτών που θέλω να κάνω».
 
Για το σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η γνώση του για τα προβλήματα της χώρας και του ελληνικού αθλητισμού και πόσο έτοιμος είναι να αλλάξει τον ΠΑΟΚ που έχει προβλήματα τα τελευταία χρόνια: «Τις πληροφορίες τις παίρνω από εσάς. Όσο μπορώ να διαβάσω ελληνικά κείμενα και προσπαθώ να είμαι ενήμερος για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Για το πώς βλέπω το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν έχω να απαντήσω. Θα δείτε πολλά πράγματα. Οσον αφορά στην ομάδα πρώτα απ’ όλα ο στόχος μου είναι να είμαι ενήμερος για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή του ΠΑΟΚ. Συστηματικά να μην βρίσκεται έξω από το πρωτάθλημα να συμμετέχει ενεργά στην ποδοσφαιρική ζωή της Ελλάδας».
 
Για το πότε θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό: « Είναι δύσκολο να υποθέσω πότε. Εγώ θα ήθελα φέτος να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι δεν θα ήταν σωστό να σκεφτόμαστε και να λέμε ότι τα επόμενα δυο χρόνια έχουμε πιθανότητες να το κάνουμε. Δεν το απορρίπτω κιόλας. Θα πρέπει να φτιάξουμε ομάδα για πρώτη θέση. Αν ήμουν νωρίτερα στον ΠΑΟΚ, το 2006 ο Ολυμπιακός δεν θα ήταν στην πρώτη θέση. Πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα έτοιμη για δράση. Να διαθέτουμε το επαγγελματικό επίπεδο της πρώτης ομάδας και στο πρωτάθλημα και στο σύστημα της ομοσπονδίας. Για να καταφέρουμε να λύσουμε προβλήματα κι εκτός γηπέδου κι όλες αυτές τις δολοπλοκίες».
 
Για το προσωπικό του στοίχημα: «Δεν είναι μυστικό για το ποιος είμαι. Με την Ελλάδα δεν με συνδέουν εταιρικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας. Είμαι απόγονος των Βυζαντινών Ελλήνων, είμαι Πόντιος και πιστέψτε με αισθάνομαι Ελληνας ίσως και περισσότερο από εσάς. Εμείς και στην κλειστή ΕΣΣΔ μιλούσαμε κι αναπνέαμε την Ελλάδα. Μας έδωσε τη δυνατότητα να μελετήσουμε την Ελλάδα. μέχρι τα 7 μου χρόνια πριν πάω στην πρώτη τάξη μιλούσα μόνο ποντιακά».
 
Γιατί αποφάσισε να επενδύσει στον ΠΑΟΚ: «Πολλοί φίλοι μου, μου λένε τι τον θες τον ΠΑΟΚ. Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορούσε τόσο μοναδικά να συνδέσει τον ελληνισμό. Σκύβω το κεφάλι. Αυτή η ομάδα έχει το δικαίωμα για 100ετίες να είναι η συνέχεια της Κωνσταντινούπολης. Ο ΠΑΟΚ αποτελεί ιστορική σχέση με το παρελθόν. Το 2006 δεν πήρα τον ΠΑΟΚ, αλλά ας μη μιλάμε για το παρελθόν».
 
Για τα χρέη του ΠΑΟΚ: «Τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι δικά μου χρέη. Στη ζωή μου δεν χρωστάω. Ελπίζω σε λίγο καιρό να μην χρωστάει και η ομάδα».
 
Στις γραπτές δηλώσεις είχε πει ότι θέλει να ενισχύσει τις επιχειρηματικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας μέσω ΠΑΟΚ και το ποσό που θέλει να επενδύσει… «Πριν από πολλά χρόνια όταν ήμουν ιδιοκτήτης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας στη Ρωσία, είχα πει ότι στο ποδόσφαιρο μια φορά μπορείς να μπεις και να μην φύγεις ποτέ. Δεν συνδέω την απόκτηση του ΠΑΟΚ με άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα δικά μου στην Ελλάδα. Στο έδαφος της Ελλάδας μέχρι και σήμερα δεν έχω βγάλει ούτε μια δραχμή».
 
Για τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας: «Ο ΠΑΟΚ είναι η συναισθηματική μου ζωή, άλλο οι επιχειρηματικές σχέσεις. Αν η Ρωσία δεν είχε καλές σχέσεις με την Ελλάδα ίσως να μην ζούσα εκεί. Οι Ρώσοι μας αγαπάνε περισσότερο απ’ ότι οι Ελληνες αγαπούν τους Πόντιους. Κι αυτό μας δίνει κίνητρο η μεγάλη ρωσική αυτοκρατορία με τις τεράστιες δυνατότητες που έχει να έρθει και να βοηθήσει. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά από μια καταστροφή. Είδατε όλοι την έλευση της κυρίας (σ.σ: Μέρκελ) από την Ευρώπη και θα ήθελα να πω ότι είμαι περιχαρής που ο Σαμαράς είχε πετυχημένες επαφές μ’ αυτήν τη κυρία. Κι ο ελληνικός λαός έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει τη χώρα του.
 
Μ’ αρέσει η στάση του Σαμαρά που λέει δεν θέλουμε χρήματα, δώστε μας χρόνο. Και νομίζω αυτό έγινε. Αν η Ρωσία έρθει ενεργά, η Ελλάδα θα καταφέρει να διατηρηθεί ως ανεξάρτητο κράτος. Μπορούμε να δουλέψουμε εδώ και να προσφέρουμε. Και να εξυγιάνουμε τον αθλητισμό. Μην μας φοβάστε. Η Ρωσία έχει δείξει ότι είναι κοντά στην Ελλάδα. Αν κάποιοι Ρώσοι ολιγάρχες πουν ότι ο Σαββίδης που ήρθε, παρά τα προβλήματα, πήγε να επενδύσει γιατί να μην πάμε κι εμείς; Αυτό θέλω να αλλάξω στα μάτια των Ρώσων. Ίσως και μέσω του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει στην ιστορία της Ελλάδας κι αυτό θα προσπαθήσω να το αλλάξω».
 
Για το ποιοι Ρώσοι θα έρθουν και σε ποιον τομέα θα δραστηριοποιηθούν: «Εγώ δεν ήρθα; Αν σήμερα η Ελλάδα πει στην ρωσική επιχειρηματικότητα, τότε σας λέω ότι τον Οκτώβρη του 2013 η Ελλάδα θα μπορεί να ανακοινώσει ότι η Ελλάδα είναι εύρωστη χώρα. Όμως γνωρίζετε ότι υπάρχουν προβλήματα. Αυτός που φέρνει λεφτά καθορίζει το παιχνίδι. Εγώ έφερα τα λεφτά στον ΠΑΟΚ, άρα εγώ κανονίζω. Η Ευρώπη σας δίνει λεφτά, άρα αυτή κανονίζει».
 
Εμείς είμαστε έτοιμοι να εξυγιάνουμε και να δώσουμε τη λύση. Γιατί ποσά μιλάμε τώρα; Δεν θα ήθελα σήμερα να κάνω πλούσιους κάποιους ανθρώπους με επιπλέον πληροφορίες. Πιστέψτε με ότι υπάρχουν πολλά λεφτά. Δείτε σε ποια κατάσταση είναι ο ΟΣΕ: Χάνει κάθε μέρα, είναι κακό το δίκτυο ντρέπομαι να το πω. Δεν είναι σιδηρόδρομος μιας ευρωπαϊκής χώρας. Ποιος μπορεί να βοηθήσει; Ας έρθουν οι Ρώσοι να επενδύσουν. Εγώ δεν έχω βγάλει ευρώ στην Ελλάδα. Οχι ότι δεν θέλω να βγάλω. Εγώ ήρθα στον ΠΑΟΚ και θα κάνω τα πάντα για να μην χαθούν τα χρήματα.
 
Αν τα ρωσικά χρήματα έρθουν θα κάνουν τα πάντα οι Ρώσοι να μην χάσουν τα χρήματά τους. Αυτά τα λεφτά θα φέρουν κι άλλα. Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από τα ρωσικά χρήματα. Είχα πει ότι ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης είναι σημαντικός. Μου έλεγαν ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται, το ψάρι θα πάει αλλού. Όμως δεν έφυγε».
 
Για τις επαφές που είχε με τον Σαμαρά: «Πολύ συχνά όταν μιλούσαμε με τον κ. Σαμαρά και την ομάδα του πριν γίνει πρωθυπουργός, του έλεγα να μην φοβάστε να πάτε μπροστά. Μην μένετε στάσιμοι. Η Ρωσία δεν έχει γυρίσει σε 1000 χρόνια την πλάτη της στην Ελλάδα θα την γυρίσει τώρα; Δεν μπορεί να λύσει θέματα ξεκάθαρα η Ελλάδα. Σύνορα, σχέσεις με Ρωσία, κυπριακό. Τι θα γίνει; Πόσο θα περιμένουμε να παίρνει αποφάσεις άλλο κέντρο; Μην φοβόμαστε μπορούμε να το κάνουμε αποτελεσματικά. Εγώ δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω εκ μέρους όλων των ρωσικών εταιριών. Με όσους είχα επαφές έχω στα χέρια μου μια κεφαλαιοποίηση 500 δις ευρώ. Υπάρχει η επιθυμία των Ρώσων να έρθουν στην Ελλάδα και θα ήθελα πάρα πολύ τα ρωσικά χρήματα να επενδυθούν στην Ελλάδα».
 
Για το ότι εκθείασε τον Σαμαρά και δεν είπε το όνομα της Μέρκελ και το γεγονός ότι όλη η πολιτική σκηνή είναι συνυπεύθυνη: «Για τη Μέρκελ μου είναι δυσάρεστο να αναφέρομαι. Είναι ψυχρή, την έχω ακούσει πολλές φορές και στο Στρασβούργο. Όταν την είδα είπα είναι καλή αρχηγός κράτους. Κρίμα που δεν είναι Ελληνίδα. Μάλλον ανήκω σε μια μερίδα του ελληνικού λαού που πιστεύω ότι η Γερμανία έχει παίξει ρόλο στα προβλήματα Ελλάδας κι Ευρώπης. Αν εσείς καταπιείτε εμένα γιατί να λέτε ότι είστε δυσαρεστημένοι που είμαι στο στομάχι σας; Κάντε υπομονή λοιπόν. Τα προβλήματα των μεσογειακών χωρών πάντα σχετίζονται με την Γερμανία. Χάρηκα όταν έχασε ο Σαρκοζί έφερε πολλά προβλήματα, έκανε τον πόλεμο στην Λιβύη. Πολύ δυνατός αρχηγός είναι ο Ερντογάν. Θα μπορούσα να τον χειροκροτήσω. Αλλά διαφορετικάμ βλέπω τα πράγματα στην πολιτική κι αλλιώς στη ζωή».
 
Για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και την επιρροή των πολιτικών: «Το ποδόσφαιρο αναμφίβολα σε μικρές χώρες όπως η Ελλάδα και σε τέτοια μαζικά αθλήματα, έχουν μεγάλη προσοχή από τους πολιτικούς γιατί ενισχύουν το συναισθηματικό κομμάτι του κόσμου κι ο πολιτικός το εκμεταλλεύεται. Εδώ συστηματικά στρέφεται ο πολιτικός στο ποδόσφαιρο».
 
Για τα προβλήματα συμπεριφοράς των οπαδών του ΠΑΟΚ: «Ο στόχος μου δεν είναι να καταστρέψω. Να μην έρθω σε αντίθεση. Ας πούμε τι θέλω να πω στον κόσμο που θα δω το βράδυ. Όταν διαβάζεις την ιστορία του ΠΑΟΚ και διαβάζεις ότι ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε, ότι έκαναν επεισόδια στο Καζάν, στην Τότεναμ. Αν συναθρίζαμε όλες τις παραβιάσεις που κάναμε θα ήμασταν στην πρώτη θέση. Αν σήμερα το σύστημα δουλεύει για κάποιον είτε πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα ή αυτόν τον κάποιον. Μήπως κάποια πράγματα μπορούμε να κάνουμε κι εμείς; Δεν μπορούμε να το βάλουμε να δουλέψει σωστά; Είμαστε υπέρ των σωστών ποδοσφαιρικών αξιών. Για να το πετύχω θα δουλέψω σε διάφορους τομείς. Εάν εμείς αύριο φέρουμε ένα πρωτάθλημα τότε θα πείτε ότι το σύστημα δουλεύει υπέρ του ΠΑΟΚ γιατί να το καταστρέψουμε; Δεν θέλω να πω ότι τώρα που πήρα τον ΠΑΟΚ κοιμάμαι καλύτερα. Έχω μια μηχανή στο κεφάλι που δουλεύει 24 ώρες και βουίζει. Κι εγώ όμως έχω παραβιάσει τον ύπνο κάποιον και κάποιοι στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι δεν κοιμούνται πολύ καλά. Και το περίμεναν».
 
Για το θέμα της απειθαρχίας στην ομάδα με αφορμή τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Αρη: «Νομίζω ότι πιο ανήσυχοι τώρα είναι ο Βρύζας κι ο προπονητής. Ο υψηλός επαγγελματισμός του αθλητή δεν θα πρέπει να υποτάσσεται στα συναισθήματα. Πως γίνεται να είσαι 4-1 στο ημίχρονο και μετά να τρως κόκκινη κάρτα και κίτρινες; Ποιος φταίει; Για μένα ο προπονητής. Αυτός είναι υπεύθυνος. Τιμωρήθηκε κι αυτός. Θα αλλάξουμε πολλά. Εγώ παρακολουθώ παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να πω ευχαριστώ στον Βρύζα για το γεγονός ότι σε κάθε ματς παίρνουμε κόκκινη κάρτα. Θα φτάσουμε σε σημείο να μην έχουμε παίκτη να βγάλουμε στο γήπεδο. Όμως ο χειμώνας μπορεί να μας προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Γνωρίζετε ότι δεν θα μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές τον χειμώνα. Θα κάνουμε δουλειά το καλοκαίρι! Δεν θα επιβιώσουμε αν σε κάθε ματς παίρνουμε κόκκινες. Η λύση είναι μία. Απόλυτη πειθαρχία, καθόλου συναίσθημα. Μόνο έτσι πάμε μπροστά. Ακόμα κι ο πάγκος μας πήρε κάρτα! Δεν γίνονται αυτά»!
 
Για την πιθανή χορηγία της Γκαζπρομ: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα ένιωσα δάσκαλος. Όμως εγώ είμαι τελικά ο μαθητής. Σοκαρίστηκα όταν έμαθα για την χορηγία στη φανέλα. Το είχα πει σ’ ένα γραφείο! Τώρα κατάλαβα ότι έχω πολλά να μάθω… Θα πρέπει να σας πω ότι οι μεγάλες ιδέες αγαπούν την μεγάλη σιωπή. Μάλλον κακώς την παραβίασα την σιωπή. Δεν υπάρχει ούτε μία ρωσική ομάδα που να μην ονειρεύεται να έχει χορηγό την Γκαζπρομ».
 
Για το θέμα του γηπέδου: «Δεν έχω μιλήσει τυχαία για το συναισθηματικό κομμάτι της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Γι αυτήν την συνισταμένη. Θα ήθελα να ζητήσω από τους συνεργάτες μου που ήρθαν από το Ροστόφ να κάνουν στο σάιτ του ΠΑΟΚ να κάνουν μια μικρή παρουσίαση του γραφείου μου που έχω 20 χρόνια. Πριν από μένα κάθισαν πολλοί σημαντικοί. Δίπλα από τον Στάλιν καθόταν ο Μικογιάν. Αυτός ήταν λοιπόν πριν από μένα. Εδώ και 20 χρόνια δεν έχω κάνει ούτε μια παρέμβαση στο γραφείο. Δεν θέλω να παραβιάσω την ενέργεια αυτού του γραφείου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ξεκινήσω αύριο μια ανακατασκευή του γηπέδου. Σήμερα Τούμπα-ΠΑΟΚ είναι συνώνυμα. Αν το κάνουμε όμως μήπως διαταράξουμε μια ενεργειακή ισορροπία; Πως θα φύγεις να πας σε άλλο σπίτι να έχει άλλον γείτονα; Τακτικά πετάω με ελικόπτερο πάνω από τη Θεσσαλονίκη κοιτάζω χώρους, αλλά μέχρι το στάδιο έχουμε πολλά σημαντικά να λύσουμε.
 
Είναι η βάση που θα πρέπει να περνούν τον χρόνο των προπονήσεων οι παίκτες. Ένα σύνθετο χώρο με γήπεδο, πισίνες, ξενώνες. Οι ακαδημίες μας είναι σημαντικές. Τους είχα καλέσει και στο Ροστόφ. Οι πρώτες επενδύσεις που θα γίνουν είναι να τακτοποιηθεί το βάρος των χρεών και φέτος θα καταφέρουμε να βάλουμε συμπληρωματικά κάποια χρήματα, για να μην χάσουμε τις μεταγραφές του καλοκαιριού και τέλος το στάδιο. Δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα ως ΠΑΟΚ να έχω προνομιακό δικαίωμα για το στάδιο. Να είστε βέβαιοι ότι κάνω σταθερές και συνεπείς κινήσεις. Στην προηγούμενη ομάδα είχα γήπεδο, προπονητικό, συμπληρωματικά γήπεδα και πολύ μεγάλο αθλητικό σύμπλεγμα τριών ορόφων κι όταν έφυγα τα χάρισα. Στα γήπεδα θα πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο.
 
Η βάση του ΠΑΟΚ λοιπόν θα χτιστεί και η κατασκευή της όπως την φαντάζομαι εγώ θα ήθελα να επενδύσω πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ. Και η οικογένεια του ΠΑΟΚ θα έχει όλες τις δυνατότητες για να εκπαιδεύει τους παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό το μέρος. Εκεί που είναι τώρα δεν με ικανοποιεί. Γι αυτό πετάω πάνω από την πόλη και ψάχνω για ένα καλύτερο μέρος. Στην περίοδο της επισκευής δεν πρόκειται να βάλω λεφτά σε ξένη ιδιοκτησία. Δεν θέλω το στάδιο να δοθεί στον Σαββίδη. Αλλά θέλω να ξέρω ότι το δικαίωμα θα το έχει η ομάδα του ΠΑΟΚ. Γι αυτό λοιπόν όταν λύσουμε τα θέματα με τον Ερασιτέχνη θα προχωρήσουμε. Όταν έρθει η ώρα θα τα συζητήσουμε θα τα λύσουμε για να έχουμε το μίνιμουμ ρίσκο».
 
Για το αν ο ίδιος έχει καταφέρει στην Τούμπα να αφουγκραστεί την δυναμική που βγάζει η έδρα κι ο κόσμος: «Για την Τούμπα όταν εγώ παρακολουθούσα παιχνίδια ως ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ προσπαθούσα να καταλάβω πως μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί αυτή τη δύναμη. Νομίζω ότι αυτή η δύναμη έρχεται σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ.
 
Θα θεωρήσω μεγάλη επιτυχία να την κεφαλαιοποιήσω αυτή τη δύναμη. Θέλω να δίνει όφελος. Τώρα δεν δίνει. Μετά από κάθε ματς θα πρέπει να πληρώνουμε χρήματα για παραβιάσεις. Πως μπορείς να κάνεις κακό σ’ έναν άνθρωπο που αγαπάς; Είναι αγάπη ή κάτι κάνουμε λάθος; Θέλω να πιστεύω ότι κάνουμε κάτι λάθος. Να καταλάβουμε ποιο είναι κι αυτή τη δύναμη να την κάνουμε όχι καταστροφική, αλλά να προστατεύει τον ΠΑΟΚ».
 
Για το αν έχει εκπονήσει πλάνο για την αποτροπή επεισοδίων στην Τούμπα: «Δεν έχω τέτοιο σχέδιο. Όχι γιατί δεν υπάρχει. Μετά το ματς με την Ραπίντ είμαι ευγνώμων που πήρα αυτό το μάθημα. όλα όσα έκανε ο ΠΑΟΚ δεν ήταν λογικό. Δεν υπήρχε καμία εξήγηση. Ούτε μέχρι σήμερα υπάρχει εξήγηση και πήραμε ότι μας αξίζει. Ήταν ένα ακριβό σεμινάριο το οποίο έμμεσα το πλήρωσα. Αν κάνω λάθος ο ΠΑΟΚ δεν πήρε κάπου 5 εκατ. ευρώ από το Europa League.
 
Τις λύσεις θα τις δείτε πρακτικά. Όταν υπάρχει καλός πατέρας τα παιδιά δεν κάνουν αταξίες. Αν θέλετε να δείτε τη δύναμή μου, θα την δείτε. Εγώ εκτίμησα το ματς με την Ραπίντ, το οποίο ενίσχυσε το ανοσοποιητικό μου σύστημα. Δεν χρειάζεται βία για να έχουμε αποτέλεσμα.».
 
Για το πώς σκέφτεται να κάνει πρώτο τον ΠΑΟΚ: «Εάν εμείς συνδέουμε την τύχη μας στα επόμενα 3-5 χρόνια με τον προπονητή που έχουμε τώρα θα του πω πάρε στυλό και γράψε μου ποιους θες. Ποιος είναι ικανός ώστε η ομάδα να παίξει διαφορετικά; Εάν εμείς τον χειμώνα φέρουμε όλη την Μπαρτσελόνα στη Θεσσαλονίκη, θα είμαστε στη 2η θέση. Καταλαβαίνετε γιατί το λέω… Γι αυτό λέω ότι κι εγώ δεν κοιμάμαι τον τελευταίο καιρό, αλλά και κάποιοι άλλοι δεν θα κοιμούνται στο μέλλον. Φυσικά και θα βάλω λεφτά να πάρουμε παίκτες.
 
Η φιλοσοφία μου είναι η εξής. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να χάνει κανέναν αγώνα. Μπορεί κάποιοι να μας κερδίζουν. Αλλά εμείς να παίζουμε στο 100%. Εμείς χάσαμε στην Κρήτη. Γι αυτό θα πρέπει πάντα να λέμε ότι δεν χάσαμε, απλά κάποιος ήταν πιο δυνατός από εμάς. Το ποδόσφαιρο είναι και τύχη. Όταν μείναμε με 10 παίκτες με τον ΟΦΗ έλεγα ακόμα κι έτσι δεν μας βάζουν γκολ! Αλλά θέλω επαγγελματισμό πάνω απ’ όλα. Θα φέρουμε καλά ονόματα. Εγώ δείχνω ενδιαφέρον για τους Ελληνες που παίζουν στο εξωτερικό. Πολύ προσεκτικά θα παίρνουμε αποφάσεις που θα χαροποιούν εμάς και τους οπαδούς γιατί όταν είμαστε στο γήπεδο είμαστε όλοι οπαδοί. Είμαι συναισθηματικός. Όμως σε τι διαφέρω από τον προπονητή και μπορώ να βρίσω αυτός τρώει κάρτα. Γι αυτό να αφήνει τον συναισθηματισμό στο σπίτι».
 
Για το αν χρειάζεται ενίσχυση ή θα δώσει λύση εκ των έσω για τα δεδομένα αγωνιστικά προβλήματα, καθώς χάθηκαν τα 5 εκατ. ευρώ από τους ομίλους του Europa: «Μερικές φορές δεν πρέπει να κοιμόμαστε ή θα πρέπει να μπαίνουμε σε πιο σκληρό διάλογο. Μην με προσβάλετε. Αν δεν είχα 5 εκατ. ευρώ δεν θα ερχόμουν στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει δικαίωμα να χάσει ούτε ένα ευρώ. Τότε εγώ σέβομαι τον εαυτό μου ως επιχειρηματία που πέτυχε κάτι σωστό. Γιατί να χάνουμε χρήματα που θα μπορούσαμε να πάρουμε».
 
Για τις μεταγραφικές κινήσεις του Γενάρη: «Το χειμώνα θα πάρουμε παίκτες αλλά δεν θα είναι υπερβολικά ακριβοί. Η ομάδα δεν τους έχει ανάγκη. Ο στόχος που μπορεί να επιτευχθεί δεν έχει ανάγκη από άχρηστες επενδύσεις. Για την επιτυχία της ομάδας θα πρέπει να δουλέψει και κάτι άλλο.
 
Οι Ελληνες, για την νοοτροπία σας δεν ήταν αρκετή η φράση ότι και όλη η Μπαρτσελόνα να έρθει θα είμαστε 2οι; Το σημερινό σύστημα που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν δουλεύει υπέρ του ΠΑΟΚ δουλεύει κατά του ΠΑΟΚ».
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.