ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Φωτορεπορτάζ Σάββας Αυγητίδης 16.30 μμ.

«Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης είναι στην αρμοδιότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, όχι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας…» είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας αφήνοντας αιχμές ότι η διοίκηση Μπουτάρη δεν ζήτησε καν τη βοήθεια της Περιφέρειας για να αντιμετωπίσει το κύμα κακοκαιρίας. Χαρακτηριστικά, σε ερώτηση σχετικά με την προετοιμασία των φορέων και για τα προβλήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη χτεσινή μέρα, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε:

«Όλοι οι φορείς όφειλαν, εφόσον είχαν την έγκαιρη προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, να προετοιμαστούν κατάλληλα για το κύμα κακοκαιρίας. Εμείς στην Περιφέρεια το κάναμε με αλλεπάλληλες συσκέψεις, με προμήθεια επιπλέον αλατιού, με μίσθωση επιπλέον μηχανημάτων, με αποτέλεσμα να κατορθώσουμε να κρατήσουμε το οδικό δίκτυο ευθύνης μας ανοιχτό. Για το κυκλοφοριακό κομφούζιο στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια δεν φέρει απολύτως καμιά ευθύνη, διότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της το τοπικό οδικό δίκτυο, αλλά στην αρμοδιότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης». Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξήγησε πως από όποιους Δήμους ζητήθηκε βοήθεια η Περιφέρεια την παρείχε, εφόσον όμως υπήρχε η σχετική δυνατότητα.

Β. Ολγας, φωτο Σάββας ΑυγητίδηςΟ Περιφερειάρχης μάλιστα διευκρίνισε πως ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει σε πλήρη κινητοποίηση και επιφυλακή και για τις επόμενες μέρες: «Μέχρι σήμερα τα μηχανήματα λειτουργούσαν προκειμένου να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτά με το χιόνι. Συνεχίζουμε να είμαστε σε πλήρη κινητοποίηση με τα 85 μηχανήματά μας, διότι ξεκινάει ο παγετός και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δε θα έχουμε προβλήματα στους δρόμους ευθύνης μας. Εφιστώ την προσοχή των πολιτών και για τον παγετό, καθώς θα πρέπει οι οδηγοί να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και οι πεζοί να αποφεύγουν τα σημεία όπου παγώνει το νερό ή το χιόνι στα πεζοδρόμια».

Να θυμίσουμε ότι η Περιφέρεια εξασφάλισε νωρίς 5.000 τόνους αλατιού και αργότερα, μετά το δελτίο κακοκαιρίας, άλλους 4.000…

Τσιμισκή, ΦΩΤΟ Σάββας ΑυγητίδηςΔημαρχείο, φωτο Σάββας ΑυγητίδηςΑριστοτέλους, φωτο Σάββας Αυγητίδηςφωτο Σάββας ΑυγητίδηςΧΑΝΘ φωτο Σάββας ΑυγητίδηςΤσιμισκή φωτο Σάββας Αυγητίδης