ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Σχεδόν όλοι οι κρατούμενοι απέδρασαν ξυπόλυτοι (Φωτογραφία: Reuters )
Σχεδόν όλοι οι κρατούμενοι απέδρασαν ξυπόλυτοι   (Φωτογραφία:  Reuters )
Σχεδόν όλοι οι κρατούμενοι απέδρασαν ξυπόλυτοι (Φωτογραφία: Reuters )

Σχεδόν «άδεια» έμεινε φυλακή στη Βόρεια Αϊτή, αφότου οι περισσότεροι από τους κρατούμενους, συνολικά 174, απέδρασαν σκοτώνοντας πρώτα έναν φρουρό και παίρνοντας μαζί τους όπλα. Κατά την απόπειρα απόδρασης, 11 κρατούμενοι συνελήφθησαν, ενώ για τη σύλληψη των υπολοίπων έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό στο οποίο συμμετέχουν και κυανόκρανοι των Ηνωμένων Εθνών.

Η Αστυνομία έχει στήσει σημεία ελέγχου σε δρόμους κοντά στη φυλακή Αρκαέ, βόρεια της πρωτεύουσας Πορτ ο Πρενς, και έχει συλλάβει αρκετούς ανθρώπους που δεν έφεραν μαζί τους δελτία ταυτότητας, ανέφερε μάρτυρας στο Reuters. Οι 266 τρόφιμοι της φυλακής δεν φορούσαν στολές φυλακής.

Οι τρόφιμοι εισέβαλαν σε ένα χώρο που χρησιμοποιούσαν οι φρουροί των φυλακών, κλέβοντας οπλισμό, ενώ ένας φρουρός σκοτώθηκε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αϊτής δήλωσε πως ένας τρόφιμος σκοτώθηκε όταν έπεσε από τοίχο, χτυπώντας το κεφάλι του κατά την απόπειρα απόδρασης. Σχεδόν όλοι απέδρασαν ξυπόλυτοι.

«Ενας αστυνομικός σκοτώθηκε κατά το περιστατικό», δήλωσε στο Reuters ο υπουργός. «Τρεις κρατούμενοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας υπέκυψε στα τραύματα του», πρόσθεσε.

Πηγή: in.gr