ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

kinhsh dromos1

Με βάση το έτος πρώτης ταξινόμησης σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι ποια χρονιά ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα, θα υπολογίζονται από το 2017 τα τέλη κυκλοφορίας των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Η ΓΓΔΕ εξέδωσε εγκύκλιο της ΓΓΔΕ που ξεκαθαρίζει ότι μετά την διάταξη που ψηφίστηκε πριν δύο μήνες  (με το νόμο 4410/2016) ο τρόπος υπολογισμού για τέλη κυκλοφορίας που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αλλάζει και, πρακτικά, μειώνονται, αφού η εφορία θα αναγνωρίζει μεγαλύτερη παλαιότητα στα οχήματά τους.

Με την εγκύκλιο δεν επέρχεται καμία αλλαγή στα ισχύοντα τέλη των υπολοίπων Ι.Χ. οχημάτων, πέραν των εισαγόμενων μεταχειρισμένων στα οποία αφορούσε η σχετική διάταξη.

Με βάση την εγκύκλιο, αν για παράδειγμα ένα εισαγόμενο μεταχειρισμένο Ι.Χ 1.800 κυβικών ταξινομήθηκε το 2000 σε μια ευρωπαϊκή χώρα, αλλά κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2004, με βάση το ισχύον ως σήμερα σύστημα δεν θα επιβαρύνεται πλέον με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 300 ευρώ, αλλά από το 2017 ο ιδιοκτήτης του θα πληρώνει 280 ευρώ.