ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

nikos-pappas

Με τους επιλαχόντες υπερθεματιστές θα προχωρήσει η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με τον έλεγχο των πόθεν έσχες των τεσσάρων που επικράτησαν στη δημοπρασία της προηγούμενης εβδομάδας ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Πάππας.

Μιλώντας για τη διαδικασία και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο κ. Παππάς έκανε λόγο για κροκοδείλια δάκρυα εκείνων που πέταξαν στο δρόμο 2.500 εργαζομένους της ΕΡΤ ή που δεν μιλούσαν όταν έκλειναν το ALTER ή η Ελευθεροτυπία.

Η δική μας παρέμβαση είναι η μόνη που βάζει όρια προστασίας στην απασχόληση, συμπλήρωσε ο κ. Παππάς υποστηρίζοντας ότι πάμε σε βιώσιμα σχήματα.

Υποστήριξε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν το μόνο που θα μπορούσε να σταματήσει μια φθίνουσα πορεία απασχόλησης στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο δικός μας νόμος θέτει ως κατώτατο όριο τους 400 εργαζόμενους και η μη τήρησή του συνεπάγεται την ανάκληση της άδειας στη 10χρονη ισχύ της, συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας. Όπως είπε τελικά τα νεα κανάλια θα έχουν πολύ περισσότερους από τους 400 εργαζομένους ενώ αυτή τη στιγμή τα πέντε κανάλια (σ.σ. εξαίρεσε το MEGA) απασχολούν περί τους 2.000 εργαζομένους.

Κάλεσε, επίσης, τη ΝΔ να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Σπίρτζης: Όποιος δεν πληρώσει θα του αφαιρεθεί η άδεια

Για την από εδώ και πέρα διαδικασία με τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ξεκαθαρίζοντας ότι «όποιος δεν πληρώσει θα χάσει την άδειά του, είναι προφανές».

Παράλληλα έκανε λόγο για κανάλια που αν και δεν εξασφάλισαν την πολυπόθητη άδεια «έδειξαν μια ευπρέπεια, σε αντίθεση με άλλα που δεν την έδειξαν ενώ πήραν άδεια», «δείχνοντας» προς την πλευρά του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για τον χαρακτηρισμό «αυθαίρετα» που χρησιμοποίησε η Όλγα Γεροβασίλη για τα υπάρχοντα κανάλια, ο υπουργός Υποδομών διερωτήθηκε: Γιατί δεν είναι αυθαίρετα;. «Με το ίδιο σκεπτικό τα παράνομα ξενοδοχεία, και τα ιατρεία που λειτουργούν χωρίς γιατρούς θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν» είπε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας.

Επανέλαβε, επίσης, την προειδοποίησή του προς τη Digea ότι θα έχει συνέπειες αν δεν εφαρμόσει το νόμο. «Είναι δυνατόν να αφήσει μη αδειοδοτούμενους σταθμούς να συνεχίσουν να εκπέμπουν;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το μέλλον των εργαζομένων στα κανάλια που δεν έλαβαν τηλεοπτική άδεια υποστήριξε ότι «δε θα χαθούν θέσεις εργασίας τονίζοντας» ότι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν ενώ υπερασπίστηκε και τον κουμπάρο του, κύριο Καλογρίτσα, λέγοντας ότι δεν έχει ευνοηθεί στις εργολαβίες που έχει πάρει η εταιρία του.