ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7«Αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση των νέων στη χώρα είναι ίσως το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα. Είναι όμως και πολιτικό και εθνικό πρόβλημα. Πολλοί νέοι και νέες αισθάνονται απογοήτευση και ματαίωση. Δεν κάνουν όνειρα ή φεύγουν από τη χώρα. Δεν εμπιστεύονται την πολιτική και τους πολιτικούς. Δεν συμμετέχουν στην πολιτική ζωή γιατί δεν βρίσκουν νόημα σε αυτό. » ανέφερε μεταξύ άλλων απο τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Συγκέντρωση του PES και των PES Activists  στο Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως «Δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί μια ολόκληρη γενιά. Και σήμερα αυτό που καθίσταται ακόμα πιο σημαντικό είναι η διαγενεακή αλληλεγγύη και δικαιοσύνη. Πρέπει να ανοίξει με τόλμη αυτό το κεφάλαιο γιατί πλέον είναι θέμα επιβίωσης για τη χώρα».

«Σήμερα συμπληρώνονται 24 χρόνια από τον θάνατο του Βίλλυ Μπράντ, μιας εξέχουσας πολιτικής προσωπικότητας, ενός σοσιαλδημοκράτη που οραματίστηκε μια ενωμένη Γερμανία που όμως έφυγε πριν , βιώσει τους πρώτους κλυδωνισμούς του ενωμένου ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Η Ευρώπη είναι πολύ διαφορετική από τότε , από αυτή που οραματίστηκαν οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες της περιόδου εκείνης, όπως ο Βίλλυ Μπράντ ή ο Ούλωφ Πάλμε, ο Μιτεράν ή ο Ανδρέας Παπανδρέου. » ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας της τόνισε πως «Οι σοσιαλιστές αποτελούμε μία προοδευτική δύναμη. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε την πραγματικότητα και να επιστρέψουμε στο Κράτος – Έθνος » και συμπλήρωσε πως  «μετά την «καμπάνα» του Brexit, υπογράμμισε , είναι η ώρα των αποφάσεων. Η Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει τώρα να αλλάξει. Εμείς οι Σοσιαλιστές πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε.

Απαιτείται, ο σοσιαλιστικός και σοσιαλδημοκρατικός χώρος να διαμορφώσει μία νέα πολιτική ατζέντα, και να την υπερασπιστεί.

– Εμβάθυνση των Δημοκρατικών Θεσμών
– Έμφαση στις αναπτυξιακές Πολιτικές, και σε νέο καταμερισμό μεταξύ των κρατών μελών
– Χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας
– Αντιμετώπιση χρέους των πολιτών και των επιχειρήσεων με έμφαση σε πολιτικές αναδιάρθρωσης.
– Έμφαση στην κοινωνική Ευρώπη. Δεν μπορεί να αφήσουμε την υπόθεση στους συντηρητικούς που τα βασίζουν όλα στη λιτότητα και όταν μιλούν για Κοινωνική Ευρώπη εννοούν συσσίτια.
– Ποσοτικούς στόχους για την καταπολέμηση της ανεργίας στοχεύοντας στην ανάπτυξη, αναπροσαρμόζοντας το Σύμφωνο Σταθερότητας (για παράδειγμα να εξαιρεθούν οι δαπάνες εκπαίδευσης και κατάρτισης).
– Κοινή μεταναστευτική πολιτική στην βάση των αρχών της αλληλεγγύης και ίσης κατανομής των βαρών και όχι μόνο αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.

Συνοπτικά θα μπορούσε κανείς να πει, ότι οι παραπάνω άξονες συνιστούν μία πορεία πραγματικής πολιτικής ενοποίησης και εμβάθυνσης της Ευρώπης.
Είναι υποχρέωση του προοδευτικού χώρου να αρθρώσει μία πολιτική αλλαγών. Αυτή η ριζοσπαστική πολιτική ατζέντα, θα μας δώσει και πάλι την κυριαρχία των πολιτικών εξελίξεων. Οφείλουμε να γίνουμε και πάλι ο χώρος των μεγάλων ιδεών των πράξεων των ανατροπών κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
1 2 3 4 5 6 7