ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%b14Οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους, τα πάθη και οι επιθυμίες τους τροφοδοτούν συναρπαστικές αφηγήσεις και δένονται με το νυχτερινό αστικό τοπίο.

Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο  περπατάμε σε δρόμους, στεκόμαστε σε πλατείες και σημεία, σκοτεινές γωνιές και μυστικά περάσματα ανασύροντας τις αναμνήσεις και τα γεγονότα που έστησαν τον μύθο της ερωτικής πόλης.

Ιστορία και μικροϊστορία εμπλέκονται διαρκώς σε μια διαχρονική προσέγγιση της συναρπαστικής ερωτικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης που τροφοδότησε τη φαντασία των ποιητών, των πεζογράφων, των ερευνητών, των ιστορικών, των περιπατητών.

Από την πλατεία Μοριχόβου μέχρι την θρυλική οδό Αφροδίτης και τις άλλες γωνιές στον Βαρδάρη επιχειρούμε την σύνθεση της εικόνας ενός μυστικού κόσμου εντοπίζοντας τα ίχνη και τα νήματα που ενώνουν το χθες με το σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διαδρομής μας θα έχουμε την ευκαιρία να ρίξουμε ένα διαφορετικό βλέμμα σε γνωστές περιοχές, να ανακαλύψουμε άγνωστες γωνιές ενώ στάση θα κάνουμε στο TS-14 Transvestite-BAR, το οποίο συνεχίζει μια μακρά παράδοση και πίνοντας το ποτό μας θα έχουμε την δυνατότητα να συζητήσουμε με την κυρία Kristy Alexioy, ιδιοκτήτρια του χώρου και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των transgender γυναικών.

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου μοιραζόμαστε μια σπάνια εμπειρία στην πόλη.

Επειδή οι θέσεις ήδη έχουν κλείσει, ο περίπατος θα επαναληφθεί  την Πέμπτη 24/11/2016

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Μοριχόβου Λαδάδικα

Ώρα: 20:00

Συμμετοχή: 15 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνεται και ποτό)

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900- 1

(η διαδρομή είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 ετών)

Οι φωτογραφίες της Τζίνας Άρχοντα αναδεικνύουν τη γοητεία και το μυστήριο του αστικού τοπίου ενώ μερικές λήψεις έγιναν σε drag show που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στο TS-14 Transvestite-BAR

%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%b15 %ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%b13