ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 Σύλλογος Σύλλογος Συνδρόμου Down ΕλλάδοςΣε αναστολή των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, έχει προχωρήσει ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, που διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους στην 27ετή ιστορία του.

«Είναι 30 Σεπτεμβρίου και δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουμε τα προγράμματα τη νέα σχολική χρονιά», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Τσιφλίκης, ζητώντας την υποστήριξη των πολιτών ώστε να συνεχίσουν τα παιδιά να ασκούν τις δεξιότητες τους.

Οπως διευκρινίζει, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος δεν είχε ποτέ κρατική επιχορήγηση και μέχρι τώρα στηρίζονταν μόνο σε δωρεές και σ΄ένα εργαστήριο κατασκευής μπομπονιέρων.

Η γενικότερη κρίση όμως έχει οδηγήσει σε μεγάλη μείωση των δωρεών και των παραγγελιών με συνέπεια ο Σύλλογος να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να έχει αναστείλει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος έχει 450 οικογένειες-μέλη από όλη την Ελλάδα και μόνο στη Θεσσαλονίκη, μετέχουν 90 άτομα στα προγράμματά του από δύο ετών έως 65. «Προγράμματα», εξηγεί ο κ. Τσιφλίκης, «που βοηθούν ώστε να παρέχονται σε άτομα με Σύνδρομο Down δεξιότητες που για τους υπόλοιπους είναι φυσιολογικές και δεν χρειάστηκε να τις μάθουν».