ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

unnamed

Μια ξεχωριστή λογοτεχνική βραδιά στην οποία θα κυριαρχεί η ποίηση και ο λόγος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό διοργανώνει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος.

Πρόκειται για το «Αντάμωμα Κυπρίων και Θεσσαλονικέων Λογοτεχνών», οι οποίοι θα απαγγείλουν ποιήματα τους υπό τη συνοδεία ποιοτικής μουσικής.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Σωκράτης Δωρής, ο οποίος έχει και την εποπτεία της εκδήλωσης.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με κλασσική μουσική «Κυπριακή Σουίτα σε Ρε ελάσσονα Έργο 2» με τον Βασίλη Σωκράτους στο πιάνο. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μουσικού μέρους, ποιήματα τους θα απαγγείλουν οι: Φροσούλα Κολοσιάτου, Αλεξάνδρα Μπακονίκα, Ευφροσύνη Μαντά-Λαζάρου, Κατερίνα Καριζώνη και ο Ανδρέας Καρακόκκινος.

Στο δεύτερο μουσικό μέρος θα ακουστούν τα κυπριακά τραγούδια: «Το γιασεμίν», «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα» και «Η δική μου η πατρίδα», (στο πιάνο Βασίλης Σωκράτους και στα φωνητικά η Βικτώρια Καπλάνη). Ποιήματα τους θα απαγγείλουν οι: Αγγέλα Καϊμακλιώτη, Κούλα Αδαλόγλου, Αλεξάνδρα Γαλανού, Ζωή Σαμαρά, Βάκης Λοϊζίδης και η Χλόη Κουτσουμπέλη.

Η αυλαία της βραδιάς θα κλείσει με τραγούδια αφιερωμένα στη μεγαλόνησο: «Αθανασία», «Το τραγούδι του χελιδονιού», «Χρυσοπράσινο φύλλο» και «Τούρκικη εισβολή» (στο πιάνο Βασίλης Σωκράτους και στα φωνητικά η Βικτώρια Καπλάνη).