ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

θασος

«Υπήρξε απάντηση θετική (από τον Α. Τσίπρα) με την έννοια να το συζητήσουμε με τον κ. Αλεξιάδη…» είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του νησιού…

«Υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις σε όλα τα μέτωπα. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς», ξεκαθαρίζει στον Alpha 96,5  ο Ιωάννης Πλαφαδέλης, αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάσου, αναφορικά με την εξέλιξη του πύρινου μετώπου στο νησί του βορείου Αιγαίου. «Αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Πρίνου έχει πέσει ο άνεμος. Δεν γνωρίζω τι γίνεται στο υπόλοιπο νησί. Δεν είναι σύμμαχος ο καιρός σε κάθε περίπτωση», επισημαίνει ο ίδιος και προσθέτει πως στη διάρκεια σύσκεψης στο νησί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τέθηκαν θέματα οικονομικών ελαφρύνσεων για τους Θάσιους. Κατά τον κ. Πλαφαδέλη, υπάρχουν τα εξής θέματα που πρέπει να διευθετηθούν: «να δημιουργηθούν αντιπλημμυρικά έργα ώστε να προστατευθούμε από τις βροχές του φθινοπώρου. Να γίνει μία οριοθέτηση της περιοχής που έχει πληγεί, ώστε να μπορέσουμε να μπούμε σε διαδικασία καταγραφής των ζημιών. Έχουμε την καλλιέργεια της ελιάς, μελισσοκομεία. Είμαστε ένα μήνα πριν την ελαιοδιακομιδή. Κάποιοι άνθρωποι έχουν καταστραφεί. Η Θάσος έχει το 40% της παραγωγής του μελιού στην Ελλάδα.»

Επιπροσθέτως ο δήμαρχος του νησιού ζήτησε την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, μείωση του ΦΠΑ στο 13%, όπως ίσχυε μέχρι πέρσι για τη νησιωτική χώρα, ενώ κατατέθηκε αίτημα έγκρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δήμο Θάσου, «ώστε να απελευθερώσει ο δήμος κονδύλια για να στραφούν σε έργα ανακούφισης. Υπήρξε απάντηση θετική (σ.σ. από τον Α. Τσίπρα) με την έννοια να το συζητήσουμε με τον κ. Αλεξιάδη», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών της Θάσου.