ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

%ce%9a%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae

του Βαγγέλη Στολάκη

Μέχρι και Παντελή Παντελίδη προσέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης στους φιλοξενούμενούς του εκτός από καλό κρασί, τυρί και κρεατικά της ώρας  το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στο κτήμα του στο Γιαννακοχώρι Νάουσας. Στελέχη της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης και αντιδήμαρχοι προερχόμενοι από την «Πρωτοβουλία» είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το οινοποιείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται εκεί τα τελευταία 150 χρόνια και να ξεναγηθούν στους αμπελώνες του σε υψόμετρο 250- 350 μέτρων στο όρος Βέρμιο.

Μετά τις παραιτήσεις…

«Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω μέλι…». Αυτό σχολίαζαν οι αντιδήμαρχοι του δήμου της Θεσσαλονίκης λίγη ώρα μετά την συνεδρίαση της τελευταίας εκτελεστικής επιτροπής του δήμου, όταν ο δήμαρχος, όπως αποκάλυψε πρώτο το KARFITSA.GR τους ζήτησε τις παραιτήσεις τους και ταυτόχρονα τους προσκαλούσε στο κτήμα του για να γιορτάσουν την τελευταία ημέρα του τρύγου. «Μάλλον θέλει να μας ρίξει στάχτη στα μάτια» σχολίαζε στην εφημερίδα μας κορυφαίο στέλεχος της διοίκησης του δήμου. Κάτι τέτοιο όμως όπως φαίνεται δεν ίσχυσε, αφού ο δήμαρχος καλωσορίζοντας τους συνεργάτες του στην οικογενειακή του επιχείρηση διέψευσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επιχείρηση… σύσφιξης σχέσεων.

Το ραντεβού δόθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής έξω από το δημαρχείο. Εκεί, περίμενε τους δημοτικούς συμβούλους της «Πρωτοβουλίας» πούλμαν που είχε μισθώσει για το λόγο αυτό ο Γιάννης Μπουτάρης. Η… ημερήσια εκδρομή ξεκίνησε ωστόσο με καθυστέρηση αφού το… «σχολικό» όπως έλεγαν γελώντας δυο αντιδήμαρχοι, ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση. Η διαδρομή περιελάμβανε όλα εκείνα που έχουν οι… σχολικές εκδρομές. Φωνές, τραγούδια, χορούς και πολλές… selfies. Οι καλεσμένοι έφτασαν στον αμπελώνα του κτήματος «κυρ Γιάννη» λίγο μετά τις 12. Εκεί τους περίμενε ο δήμαρχος χαμογελαστός ο οποίος και τους καλωσόρισε στην επιχείρησή του, προσφέροντάς τους τσίπουρο και λουκούμια. Μάλιστα για την συγκεκριμένη ημέρα οι υπάλληλοι του κτήματος είχαν τυπώσει και… ειδικά μπλουζάκια που μοίρασαν στους καλεσμένους και τα οποία οι τελευταίοι πήραν για ενθύμιο. Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκαν σε τρία γκρουπ στους αμπελώνες αλλά και στο οινοποιείο ιδιοκτησίας της οικογένειας του Γιάννη Μπουτάρη. Οι υπάλληλοι τους εξήγησαν την διαδικασία παρασκευής του κρασιού με κάθε λεπτομέρεια, ενώ έγινε αναφορά και στο πρώτο κατάστημα που δημιούργησε η οικογένεια στην Θεσσαλονίκη το 1868. Αφορμή βέβαια γι’ αυτό στάθηκε η πινακίδα του καταστήματος εκείνου που υπάρχει ακόμα στο κτήμα «κυρ Γιάννη».

Παρουσίες και… απουσίες

«Περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Ο δήμαρχος ήταν πολύ χαρούμενος. Μας ξενάγησε, μας μίλησε, μας ενημέρωσε» σχολιάζει στην KARFITSA εν ενεργεία αντιδήμαρχος. Και παρά το γεγονός ότι ο σκοπός της ημέρας ήταν διαφορετικός δεν μπορούσε να μην γίνει μια αναφορά στην τελευταία κίνηση του Γιάννη Μπουτάρη να ζητήσει από τα μέλη της διοίκησης γραπτά τις παραιτήσεις τους. Μάλιστα η Καλυψώ Γούλα, όπως μαθαίνουμε είχε εκτυπωμένη μαζί της την παραίτησή της την οποία και έδωσε στον δήμαρχο με τον τελευταίο να χαμογελά. Και μπορεί ο ίδιος ο Μπουτάρης να διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να προχωρά στην κίνηση αυτή για σύσφιξη σχέσεων, σίγουρα η ενέργειά του «έδεσε» την δημοτική ομάδα η οποία τον τελευταίο καιρό θύμιζε έντονα «Βαβέλ». Στην εκδρομή συμμετείχαν όλοι οι αντιδήμαρχοι (Παππάς, Γούλα, Χρυσίδου, Πέγκας, Ρανέλλα, Λεκάκης και Φωτίου) ενώ απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων η Λίνα Λιάκου. Από τους δημοτικούς συμβούλους και τους προέδρους των κοινοτήτων επίσης ήταν πολλοί αυτοί που αποδέχτηκαν την πρόταση. Απουσίαζαν ωστόσο, εκείνοι οι οποίοι έχουν διαφωνήσει το τελευταίο διάστημα ανοικτά με τις επιλογές Μπουτάρη. Έτσι, στη Νάουσα δεν βρέθηκαν οι: Ανδρέας Κουράκης, Λάζαρος Ζαχαριάδης, Στέλιος Λιακόπουλος, Γιώργος Αρβανίτης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Απόντες για δικούς τους λόγους ήταν και οι σύμβουλοι: Γιώργος Δημαρέλος, Στεφανία Τανιμανίδου, Στέλιος Κανάκης και Χρήστος Παπαστερίου. Απουσίαζε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος ο οποίος, όπως έγινε γνωστό επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιάννη Μπουτάρη και επικαλέστηκε ασθένεια αλλά και προγραμματισμένη ομιλία του στους PES ACTIVISTS. Από τις απουσίες εκείνη που ενόχλησε τον Γιάννη Μπουτάρη ήταν του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος όχι μόνο δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση αλλά την αρνήθηκε μέσω… δηλώσεων σε site ευχόμενος βέβαια στους συναδέλφους του «καλά να περάσουν». Κανείς δεν αποκλείει πλέον το προσεχές διάστημα ο κ. Μπουτάρης να καλέσει τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να παραιτηθεί ή και να ανεξαρτητοποιηθεί επίσημα, αφού πλέον όπως λένε «αποτελεί ξένο σώμα για την Πρωτοβουλία».

Το μενού

Εκτός από ξενάγηση στο κτήμα και τα αμπέλια, η εκδρομή περιελάμβανε χορούς και… τραγούδια. Τα Χάλκινα της Νάουσας υποδέχτηκαν τους καλεσμένους του Γιάννη Μπουτάρη, ενώ οι ζουρνάδες και τα νταούλια άναψαν το κέφι. Μεταξύ άλλων το συγκρότημα έπαιξε και… παραγγελιές με αποκορύφωμα το τραγούδι του Παντελή Παντελίδη. Το μενού περιελάμβανε μελιτζάνες, χειροποίητες πίτες, κεφτεδάκια, σουβλάκια, πανσέτες, σαλάτες, τυρί και σταφύλια ενώ ο δήμαρχος που ξέρει από… καλό κρασί κέρασε τους συνεργάτες του «Ακακίες» Λευκή και Ροζέ.

3 2 1