ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ieronymos-Fili-660x300

Για τον επερχόμενο αφελληνισμό και αποχριστιανισμό της χώρας, που «εκείνοι που δεν τον βλέπουν είναι μακρυά νυχτωμένοι», μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά, που θα μεταδοθεί την Τρίτη στην εκπομπή «Ιστορίες».

Αίσθηση έχει προκαλέσει το απόσπασμα με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. «Προβληματικός», «ασυνεπής στα λόγια και τις σχέσεις του» είναι μερικές από τις ατάκες που ξεχωρίζουν στο τρέιλερ που διαφημίζει την εκπομπή.

Οι «Ιστορίες» επιστρέφουν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με αποκλειστική συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου στον Αλέξη Παπαχελά. Στην εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μιλάει στις «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Φίλη και τον Πάνο Καμμένο, με αφορμή το ζήτημα που ανέκυψε με το μάθημα των Θρησκευτικών, καθώς και για το ζήτημα του διαχωρισμού Εκκλησίας – κράτους. Αναφέρεται στις σχέσεις που είχε με τον προκάτοχό του, Χριστόδουλο, αλλά και στο ζήτημα αξιοποίησης της Εκκλησιαστικής περιουσίας. Μιλάει επίσης, για τις σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Πατριαρχείο, για το ρόλο της Εκκλησίας στη διαχείριση του προσφυγικού και σχολιάζει το υπό ανέγερση ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα.