ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περισσότερα από 2.500 ένστολοι, εν ενεργεία και σε αποστρατεία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο άγαlμα του Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Οι ένστολοι θα καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Σε δηλώσεις του ο Θάνος Τσατσουλής πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας ενώσεων προσωπικού λιμενικού  τόνισε ότι : «Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση που πριν ήταν αντιπολίτευση της άμεση συμμόρφωση στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης η οποία μας έχει δικαιώσει οριστικά και αμετάκλητα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε επ’ ουδενί νέα μείωση στον μισθό μας. Ήδη οι περισσότεροι συνάδελφοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».

Επίσης, ο Αλέξανδρος Καλευράς, γενικός γραμματέας της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε πως : «όταν οι αστυνομικοί βγαίνουν στο δρόμο σημαίνει ότι η υπομονή έχει τελειώσει και η αγανάκτηση μεγαλώνει», συμπληρώνοντας ότι «η ίδια η κυβέρνηση σε ένα καθεστώς ανομίας δεν εφαρμόζει αποφάσεις του ΣτΕ οι συνθήκες εργασίας μας γίνονται χειρότερες και οικονομικά είμαστε σε οριακή κατάσταση».

Φ. Βλαστού

enstoloi1 enstoloi2 enstoloi3 enstoloi4 enstoloi5

 

Φ. Βλαστού