ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

avramopoulos-660x300Πρόοδο έχει σημειώσει η Τουρκία σχετικά με τη συμφωνία για τη συμφωνία κατάργησης θεώρησης των διαβατηρίων για όσους Τούρκους ταξιδεύουν στην ΕΕ, δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσθέτοντας πως η Άγκυρα θα πρέπει ακόμη να ικανοποιήσει κάποια σημεία αναφοράς προτού εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα, ο επίτροπος της ΕΕ, τόνισε πως η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία να εκπληρώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας ώστε να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου «πολύ σύντομα», χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει τη συμφωνία επανεισδοχής με την ΕΕ, που έχει σκοπό να ανακόψει την εισροή παράτυπων μεταναστών, αν δεν πάρει την απελευθέρωση της βίζας που της έχει υποσχεθεί η Ευρώπη.

Ο Τσελίκ υποστήριξε ακόμη πως η Τουρκία είναι προσηλωμένη στη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες τον Μάρτιο και ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, στο περιθώριο επαφών του στην Άγκυρα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι όσο φλέγεται ένα τμήμα του κόσμου, θα εξακολουθήσει να υπάρχει το πρόβλημα των προσφύγων, ενώ για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία ανέφερε πως: «η ΕΕ στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας».

Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr