ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

thumbnail_%ce%a6%ce%a9%ce%a4%ce%9f-%ce%9f%ce%a0%ce%99%ce%9f-5

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας, για υπόθεση σύλληψης ατόμων που ενέχονται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατασχέθηκε επιπλέον ποσότητα ναρκωτικής ουσίας. Εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη, ποσότητα οπίου συνολικού βάρους που αγγίζει τα 2,5 κιλά.

thumbnail_%ce%a6%ce%a9%ce%a4%ce%9f-%ce%9f%ce%a0%ce%99%ce%9f-4

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχετικά με σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (βλ. ανακοίνωση της 05-10-2016), εντοπίστηκε και κατασχέθηκε επιπλέον ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

thumbnail_%ce%a6%ce%a9%ce%a4%ce%9f-%ce%9f%ce%a0%ce%99%ce%9f-1

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, εντός δύο ρολών διαφανούς ζελατίνης (κατασχεθέντα από το εσωτερικό της οικίας τους), ποσότητα (2) κιλών και (480) γραμμάριων της παραπάνω ουσίας,.

thumbnail_%ce%a6%ce%a9%ce%a4%ce%9f-%ce%9f%ce%a0%ce%99%ce%9f-3

Η σχετική συμπληρωματική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

thumbnail_%ce%a6%ce%a9%ce%a4%ce%9f-%ce%9f%ce%a0%ce%99%ce%9f-2

5 Οκτωβρίου 2016: Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για εμπορία ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 2 κιλά όπιο

Η αυτόφωρη σύλληψη δύο αλλοδαπών που σχετίζονται με εμπορία ναρκωτικών και η οποία πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες (04-10-2016) σε περιοχή του Νομού Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, απέτρεψε τη διοχέτευση περισσοτέρων από 2 κιλά οπίου σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων.

Πρόκειται για έναν άντρα 34 ετών και μία 30χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων, για Πλαστογραφία πιστοποιητικών και για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, έπειτα από ενδελεχή έρευνα, απογευματινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι στα Πατήσια Αττικής, όπου σε έλεγχο που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι κατείχαν μικροδέματα οπίου, έτοιμα για εμπορία και διακίνηση.

Στην κατοχή των δύο αλλοδαπών, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία που διαμένουν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ( 2 ) κιλά και ( 291,7 ) γραμμάρια όπιο,
  • (2) μικροδέματα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ( SHISHA )
  • Δέμα άγνωστης καφέ σκόνης βάρους (219) γραμμαρίων
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • νάιλον συσκευασίες για τυποποίηση ποσοτήτων οπίου
  • Χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
  • (5) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους
  • Πακέτο τηλεφωνικής σύνδεσης
  • Πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού και
  • Δύο διαβατήρια με διαφορετικά στοιχεία κατόχων.

Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η 30χρονη στερείται παντελώς εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή της στην Ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που θα σχηματιστεί σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.