ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

σχολείο

Της Έλενας Καραβασίλη 

Την έντονη αντίθεσή τους για την ένταξη προσφυγόπουλων σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει να εκφράζει μερίδα γονέων, που αποφάσισαν να μη στείλουν σήμερα τα παιδιά τους στο σχολείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Πρόκειται για το δημοτικό σχολείο του Προφήτη στο δήμο Βόλβης, όπου χθες Δευτέρα οι γονείς κλείδωσαν την κεντρική είσοδο του σχολείου προκειμένου να μη μπουν τα 41 προσφυγόπουλα μέσα στη αίθουσες… τα οποία τελικά παρακολούθησαν κανονικά τα μαθήματα αφού πέρασαν από την πλαϊνή είσοδο.

Όπως δήλωσε στο Karfitsa.gr ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης: «σήμερα το πρωί πήγαν στο σχολείο 11 μαθητές, έκαναν κανονικά προσευχή και τώρα βρίσκονται μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Κάποιοι γονείς αποφάσισαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο για σήμερα, ενώ από αύριο θα επιστρέψουν κανονικά στα μαθήματά τους». Ο κ. Ανανιάδης αναφέρει πως μίλησε χθες με τους γονείς στους οποίους εξήγησε πως δεν τίθεται θέμα υγιεινής και ασφάλειας των δικών τους παιδιών, καθώς: «όλα τα προσφυγόπουλα είναι εμβολιασμένα. Οι αντιρρήσεις μίας μερίδας γονέων δεν κάμφθηκαν και συνέχισαν να διαμαρτύρονται. Παρόλα αυτά τα προσφυγόπουλα μπήκαν κανονικά στις αίθουσες μαζί με τους αναπληρωτές καθηγητές ειδικοτήτων, όπου ξεκίνησε κανονικά το πρόγραμμα. Βέβαια τουλάχιστον για αυτή τη βδομάδα, η παρουσία της αστυνομίας στο σχολείο θα είναι καθημερινή, προκειμένου να αποτραπούν οι αντιδράσεις και να μπορούν τα παιδιά να μπαίνουν στο σχολείο από την κεντρική είσοδο».

Ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σημειώνει πως δεν προέκυψε κάποιο ζήτημα σε κάποιο άλλο σχολείο της Θεσσαλονίκης και η ένταξη των προσφυγόπουλων εξελίχθηκε ομαλά. «Στο δημοτικό και γυμνάσιο των Λαγκαδικίων τα πράγματα ήταν ήρεμα, στο 67ο δημοτικό σχολείο επίσης, ενώ στο 2ο γυμνάσιο Σταυρούπολης έγινε και επίδειξη πειραμάτων από καθηγητή του φυσικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά ήταν καλοδεχούμενα», καταλήγει ο κ. Ανανιάδης.