ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

καρκίνος του μαστού

Μήνυμα για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση για τον Καρκίνο του Μαστού σε συνέντευξη τύπου σήμερα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαστολογίας (www.senologycongress.gr) που θα διεξαχθεί από 20 έως 23 Οκτωβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Τα ποσοστά της νόσου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι σταθερά, όπως είπε ο Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επισημαίνοντας πως μία στις δέκα γυναίκες πρόκειται να προσβληθεί από τη νόσο. Ο Καρκίνος του Μαστού δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, καθώς σε κάθε 1000 γυναίκες νοσεί και ένας… άνδρας. Αισιόδοξα παρόλα αυτά είναι τα μηνύματα από πρώιμες περιπτώσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται περισσότερο αποτελεσματικά. Το συνέδριο διεξάγεται τον Οκτώβρη, που έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ευαισθητοποίησης του κοινού για τον καρκίνο του μαστού και συμπίπτει με τον εορτασμό των 40 χρόνων της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας. «Είναι σπουδαίο για την πόλη μας που η Διεθνής Εταιρεία Μαστολογίας αποφάσισε τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Συνεδρίου Μαστολογίας το 2020 στη Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ο κ. Εξαδάκτυλος χαιρέτησε στη συνέχεια το ψυχικό σθένος των γυναικών που ενώ έχουν νοσήσει στο παρελθόν είναι πρόθυμες να στηρίξουν και να ευαισθητοποιήσουν άλλες γυναίκες και άνδρες. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης κα Κυριακή Δερεκενάρη μεταφέροντας το μήνυμα ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. «Πάνω από 50 βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων στολίστηκαν με ροζ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να υπενθυμίζουν στις γυναίκες που κοντοστέκονται μπροστά τους να κάνουν έγκαιρα την εξέτασή τους», τόνισε η κα Δερεκενάρη.

Από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το «Άλμα Ζωής» σκοπεύουν να καθιερώσουν μια εκδήλωση με ιδιαίτερο χαρακτήρα ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο Μαστού. Πρόκειται για το Pink Tie Gala, το «Δείπνο Ροζ Γραβάτας», που διοργανώνεται την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 στις 21:00 στο Grand Hotel Palace. Ο κ. Εξαδάκτυλος κάλεσε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να αγκαλιάσουν τη δράση και να συμμετέχουν ενεργά, έτσι ώστε μέχρι το 2020 που θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Συνέδριο της Μαστολογίας στη Θεσσαλονίκη, το «Δείπνο Ροζ Γραβάτας» να έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης.

Το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας και θα διεξαχθεί στις 20-23 Οκτωβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.