ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτο Σάββας Αυγητίδης

λευκος πυργος σαββας αυγητιδης

Διαγωνισμό με θέμα «Micro-δράσεις για τη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και βιώσιμου τοπικού διατροφικού συστήματος» διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Fair Trade Hellas, στο πλαίσιο του προγράμματος «Food Smart Cities  for Development».

Η δράση αποσκοπεί στην ενίσχυση του ρόλου των πόλεων όσον αφορά την αλλαγή της αστικής παραγωγής τροφίμων και του καταναλωτικού προτύπου, προωθώντας ανθεκτικά και δίκαια τοπικά συστήματα τροφίμων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπέγραψε το Σύμφωνο του Μιλάνου για την Διατροφική Πολιτική στα Αστικά Κέντρα τον Οκτώβριο του 2015, συμμετέχοντας έτσι σε μια μεγάλη κίνηση 195 χωρών με στόχο την οργανωμένη προσέγγιση και αλλαγή της γενικότερης αστικής διατροφικής εικόνας και συμπεριφοράς των πολιτών. Με την υπογραφή τους, οι Δήμαρχοι δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την ανάπτυξη βιώσιμων διατροφικών συστημάτων, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Οι σχετικές αιτήσεις των προτεινόμενων δράσεων μπορούν να αποσταλούν έως τις 30 Οκτωβρίου 2016, στην ηλεκτρονική διεύθυνση activities@fairtrade.gr.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν σε ψηφιακή μορφή και να ακολουθούν τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται στην ακόλουθη φόρμα  http://bit.ly/2czSuuW

Οι προτάσεις θα εξεταστούν από επιτροπή ειδικών και οι τρεις επικρατέστερες, που θα λάβουν χρηματικό έπαθλο 2.500€, θα ανακοινωθούν στις 10 Νοεμβρίου 2016.