ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

24102016orestiada3Συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 22 μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα χθες το πρωί συνελήφθησαν στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τρεις διακινητές, ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας και δύο  ημεδαποί, ηλικίας 58 και 54 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι 22 μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι  από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο υπήκοοι Ιράκ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί , συνέλαβαν, τους τρεις δράστες, διότι τους εντόπισαν να οδηγούν τρία  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν με αυτά, παράνομα, στην ενδοχώρα συνολικά είκοσι 22 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των τριών  διακινητών, περιλαμβάνει και το αδίκημα της απείθειας, καθόσον αυτοί δεν υπάκουσαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ για τον 58χρονο περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, διότι αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Κατασχέθηκαν συνολικά τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

24102016orestiada224102016orestiada1