ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτο Σάββας Αυγητίδης

Δημαρχείο, φωτο Σάββας ΑυγητίδηςΤη διοργάνωση διαλέξεων – συζητήσεων με τίτλο «Οι έφηβοι στο Δημαρχείο» στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Ψυχική Υγεία και Οικογένεια», ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, σήμερα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 στη διάρκεια της 22ης τακτικής συνεδρίασης.

Οι διαλέξεις που θα πλαισιωθούν από δέκα συναντήσεις, από το Νοέμβριο του 2016 έως το Μάρτιο του 2017, θα διεξαχθούν στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου, κατά τις πρωινές ώρες, με στόχο να τις παρακολουθήσουν μαθητές γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και ένα ευρύτερο κοινό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ενότητες, «Οι  συγκρούσεις των εφήβων με γονείς και καθηγητές»,  «Η  σεξουαλικότητα στην εφηβεία»,  «Η βία στην εφηβεία»,  «Οι εθισμοί» και «Το διάβασμα».

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με την επιστημονική επίβλεψη της Κλινικής Ψυχολόγου – Ψυχαναλύτριας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, Αναστασίας Πιμπιλίδου, πτυχιούχου του Πανεπιστημίου Paris VII, που εργάζεται ως θεραπεύτρια παιδιών και εφήβων στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η δράση που αποτελεί συνέχεια του πρώτου κύκλου, κατά την περίοδο Οκτώβριος 2015 – Ιούνιος 2016, με γενικό τίτλο «Η σωστή κατανόηση και αντιμετώπιση του Παιδιού και του Εφήβου», στοχεύει στην ψυχολογική υποστήριξη μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στους εκπαιδευτικούς θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης για κάθε θεματική ενότητα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης. Το πρόγραμμα δεν επιβαρύνει οικονομικά τον προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

 

φωτο Σ. Αυγητίδης