ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

vouli-735x457

Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκε η νέα απόπειρα συγκρότησης του ΕΣΡ από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Παρότι υπήρξε πρόταση της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, να αναβληθεί η ψηφοφορία για μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης είπε ότι δεν έχει σχέση η απόφαση την οποία καλείται να λάβει η Διάσκεψη των Προέδρων με την απόφαση που θα εκδώσει το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο. Έτσι η πρόταση για αναβολή της διαδικασίας έγκρισης των προτεινόμενων μελών από τον κ. Βούτση, μειοψήφισε κατά την ψηφοφορία που έγινε.

Η πρόταση του Προέδρου της Βουλής συγκέντρωσε 12 ψήφους (των 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ενός των ΑΝΕΛ), ενώ 4 μέλη της Διάσκεψης καταψήφισαν (ο τρεις βουλευτές της ΝΔ και ο εκπρόσωπος της Χ.Α.), 7 δήλωσαν «παρόντες» (οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων) και ένας απουσίαζε (ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος επικοινώνησε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Ν. Δένδια και τον ενημέρωσε ότι η πρόθεση ψήφου είναι ίδια με του κόμματος).

Πριν την ψηφοφορία ο κ. Δένδιας επέμεινε να μην προχωρήσει η διαδικασία και τόνισε ότι η ΝΔ θα αναμένει την απόφαση του ΣτΕ και «μετά θα επαναπροσδιορίσει την θέση της», ενώ διευκρίνισε ότι «δεν συνιστά η σημερινή απόφαση αδυναμία σύστασης του ΕΣΡ και δεν συνιστά η στάση μας αρνητική ψήφο για τα πρόσωπα που προτείνονται». Σημειώνεται, ότι τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να μην επανακατατεθεί η τροπολογία Παππά για το κλείσιμο των μη αδειοδοτημένων καναλιών. «Μην μπούμε στην διαδικασία της τροπολογίας διότι δεν θα υπάρξει ποτέ ΕΣΡ», είπε ο βουλευτής της Ε.Κ. Μ. Γεωργιάδης, χαρακτηριστικά.