ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Wheeling2HELP_UOMΤο wheeling2help ξεκίνησε σαν μια ρομαντική ιδέα και κατέληξε ένα κίνημα αγάπης και αλληλεγγύης. Αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία δύο νέων παιδιών που σκέφτηκαν να συνδυάσουν τα ταξίδια με φιλανθρωπικές δράσεις.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2015 λοιπόν, ξεκίνησαν να διασχίσουν την Ευρώπη από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα με το ποδήλατο έχοντας ως στόχο να συγκεντρώσουν 10,000 ευρώ για τα παιδιά με καρκίνο της Φλόγας. Τελικά συγκεντρώθηκαν και δόθηκαν 15,654 ευρώ !

Φέτος επιλέχθηκε ως διαδρομή Κωνσταντινούπολη – Ηράκλειο Κρήτης, 32 ημέρες ποδηλασίας, με 20 μεγάλες εκδηλώσεις/γιορτές εθελοντισμού στις πόλεις από τις οποίες περάσουν.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 19,000 ευρώ και να αγορασθούν 100 αναπηρικά αμαξίδια τα οποία θα δοθούν ανά 5 στην κάθε πόλη που θα περάσουν οι ποδηλάτες, σε συλλόγους, φορείς, νοσοκομεία, σχολεία, όπου υπάρχει ανάγκη.

Στις 16 Σεπτεμβρίου διασχίζουν την Κατερίνη όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Το ταξίδι γίνεται με ιδίους πόρους καθώς και με χορηγίες που στηρίζουν την προσπάθεια και έχουν ήδη εξασφαλιστεί. (πχ η Carrera χορηγεί τον ποδηλατικό εξοπλισμό για τον σκοπό).
Η υποστήριξη από του Δήμου, εκτός της ηθικής διάστασης, συνίσταται στην παραχώρηση της κεντρικής πλατείας (οριοθέτηση χώρου του πεζόδρομου από Bersca έως τον κεντρικό δρόμο των ταξί ή 16ης Οκτωβρίου ) και στην ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων.
Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση») του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Μουσικό Εκπαιδευτικό Σύνολο (ΜΟΥΣΕΣ) θα συμμετέχει ενεργά με δημιουργική απασχόληση για παιδιά με και χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες.
Οι Φορείς που θα συμμετέχουν είναι:

♦ Στηρίζω -Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Ν. Πιερίας

♦ Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης- Φιλανθρωπικό Σωματείο

♦ Ποδηλατική Από-Δράση Πιερίας

♦ Νεφέλες – Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου,

♦ Πάνθηρες

♦ Ακαδημία Ποδοσφαίρου

♦ ΑΓΕΠ – Μπάσκετ,

♦ Αρχέλαος – Βόλεϊ,

♦ Ορφέας – Χάντμπολ,

♦ Ολύμπιοι -Κατερίνης – Πάλη,

♦ Διασωστική Ομάδα Πιερίας,

♦ Εφορία Αιμοδοσίας- Εστίας Πιερίδων Μουσών,