ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

dhmoskopisi

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και υψηλότερη δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Σε αυτή καταγράφεται και η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για την απόδοση της κυβέρνησης, αλλά και πολύ υψηλοί δείκτες απαισιοδοξίας για το μέλλον που προδιαγράφεται τόσο για τη χώρα όσο και για τους πολίτες.

Χαρακτηριστικό είναι πως το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (85,5%).

Παρόμοιο είναι το κλίμα και στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 72,5% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από την συγκυβέρνηση.

Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από τις ελληνικές αρχές διαφωνεί το 66% των πολιτών την ώρα που, απολύτως, συμφωνούν μόνο 7 στους 100 Έλληνες.

Καχύποπτη εμφανίζεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων και σε ο,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64%  θεωρεί πως πίσω από την διαδικασία υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες.

Περισσότερα στο paraskhnio.gr