ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

kalpes

του Βαγγέλη Στολάκη 

Να παρέμβει ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη πως στη Θεσσαλονίκη τον πλησίασε δημοσκόπος και του ζήτησε 10.000 ευρώ για να κυκλοφορήσει δημοσκόπηση με το κόμμα του στο 7%-8% ζητούν οι τρεις δημοσκόποι της πόλης, μιλώντας στην KARFITSA.

Ο Δημήτρης Βασιλειάδης της «Interview» μιλώντας στην KARFITSA σχολιάζει: «Πρέπει να επέμβουν οι Αρχές! Δεν είναι δυνατόν ένας πολιτικός να πετάει τέτοια λάσπη» αναφέρει και συνεχίζει. «Προσωπικά σε ότι με αφορά δεν γνωρίζω τον κ. Λεβέντη, ούτε και αυτός με γνωρίζει φυσικά».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κατσαντώνης της εταιρίας «To the point» υποστηρίζει: «Ο κ. Λεβέντης πρέπει να κατονομάσει τον φερόμενο υπάλληλο εταιρίας δημοσκοπήσεων που του ζήτησε 10.000 ευρώ. Αν ισχύει πρόκειται για εκβιασμό και ο εκβιαστής πρέπει να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη. Αντί να βγαίνει στα κανάλια και να κάνει καταγγελίες γιατί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη»; αναρωτιέται.

Παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά και ο Νίκος Μαραντζίδης ο υπεύθυνος της εταιρίας δημοσκοπήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ο κ. Μαραντζίδης δήλωσε στην «Κ»: «Ο κ. Λεβέντης πρέπει να πάει και να καταθέσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του».

Τέλος, ο κ. Πασχάλης Τεμεκενίδης της Palmos Analysis αναφέρει στο karfitsa.gr πως: «Ο Εισαγγελέας πρέπει να παρέμβει. Ο κ. Λεβέντης είναι υποχρεωμένος να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα εκείνου που τον εκβίασε. Πρέπει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και ο Σύνδεσμος Εταιριών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς». Ο ίδιος συμπληρώνει: «εάν παραμείνουν οι καταγγελίες και δεν υπάρξει έρευνα αυτών τότε όλοι είμαστε ύποπτοι. Ο κ. Λεβέντης δεν πρέπει να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα» καταλήγει ο κ. Τεμεκενίδης.