ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

kouroumplis_logo

«Εγώ δεν θα το έκανα, ήταν λάθος», σχολίασε ο ΥΠΕΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής για την επίθεση Πολάκη στην δημοσιογράφο του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα.

«Κατανοώ τους ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους, ανατρέπεται η ζωή τους, δεν είναι απλό πράγμα. Η κυβέρνηση, είμαι βέβαιος, θα κάνει το αδύνατο δυνατό για να βρεθεί λύση για τους εργαζόμενους και περιμένω μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία να προκύψουν συνεννοήσεις και συνεργασίες γιατί το ζήτημα που προκύπτει είναι πραγματικό πρόβλημα. Όπως αγωνίστηκα και για τους ανθρώπους της ΕΡΤ, του Αlter και  της Eλευθεροτυπίας, το ίδιο θα κάνω και για αυτούς. Όταν αναφέρομαι σε «εκείνους που δεν έκλαψαν», δεν εννοώ τους 1000δες δημοσιογράφους που είχαν επιβιώσει στα κανάλια, μιλάω για άλλες περιπτώσεις, δεν αμείβονταν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Δεν δίστασα ούτε σε εκπομπές ούτε σε κανάλια να λέω ότι ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων ζει σε καθεστώς εργασιακής γαλέρας», είπε χαρακτηριστικά ο κος Κουρουμπλής στον Αlpha 989.

«Δεν επιχειρώ να ωραιοποιήσω τις καταστάσεις αλλά γίνεται προσπάθεια, ο Αλέξης κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, να μην περιοριζόμαστε μόνο σε αυτά που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα. Το θέμα είναι τί κάνουμε τώρα. Έχουμε αδυναμίες και έχουμε κάνει λάθη στην προσπάθειά μας αλλά δεν είμαστε θεοί. Η χώρα βρίσκεται εν μέσω πολλών προβλημάτων (πχ μεταναστευτικό), υπάρχει μια πραγματικότητα που παραλάβαμε, παραμένει όμως μια σταθερή και ασφαλής χώρα, αυτό είναι αποτέλεσμα δουλειάς και προσπάθειας, γι’ αυτό είχαμε 25 εκατ. τουρίστες. Συγχαρητήρια, επίσης, στον υπουργό Παιδείας, που μετά από πολλά χρόνια άρχισε η σχολική χρονιά χωρίς κενά», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση εάν ο Αλ. Τσίπρας έχει χαρακτηριστικά του Ανδρέα Παπανδρέου, ο κος Κουρουμπλής απάντησε: «υπάρχουν κοινά, συνδέουμε βέβαια 2 διαφορετικές περιόδους. Προσομοιάζουν τα χαρακτηριστικά τους. Προχτές ο Αλέξης πήρε αυτή την πρωτοβουλία για τον Νότο. Ήταν κάτι που εμένα μου θύμισε, ας πούμε, Αντρέα».

Καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν καλύφθηκε (η Σύνοδος των Ευρωπαίων Ηγετών του Νότου), από τα ελληνικά ΜΜΕ: «Αυτή η πρωτοβουλία ήταν καλή πρωτοβουλία και βέβαια θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Στη Γαλλία και την Ιταλία ήταν 1ο θέμα, έγιναν τόσες συζητήσεις. Ενοχλήθηκαν πολλοί και διάφοροι στην Ευρώπη και κάποιοι εδώ και ακριβοπληρωμένοι, έγραψαν ότι «μαζεύτηκαν 6 τύποι». Ανεξάρτητα τί πιστεύει κανείς για τον Τσίπρα, δεν είναι εντάξει αυτό. Ένας νέος ηγέτης, σε μια χώρα που έχει υποστεί όλα αυτά, παίρνει μια πρωτοβουλία και τελικά ανταποκρίνεται ένας Ολάντ, ένας Ρέντσι»…