ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

σχολείο

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σύρμω Κακάλη, παρήγγειλε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για ρατσιστικά εγκλήματα, Χρήστο Τόλια, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας...

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τόσο η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου του Δήμου Ωραιοκάστρου σχετικά με τη μη ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής, Αστέριου Γαβότση. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σύρμω Κακάλη, παρήγγειλε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για ρατσιστικά εγκλήματα, Χρήστο Τόλια, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας. Την έρευνα πιθανότατα θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

«Επειδή ρωτήσαμε και πήραμε τα βιβλιάριά τους, είναι ήδη εμβολιασμένα ήδη από την Ειδομένη σε περισσότερα εμβόλια. Πολιομυελίτιδα, κοκίτη, τέτανο, ηπατίτιδα Β. Είναι ένας πληθυσμός που έχει εμβολιαστεί σε μεγάλη πλειοψηφία», ξεκαθαρίζει στον Alpha 96,5 η Κορίνα Κανιστρά, συντονίστρια Γιατρών του Κόσμου στο κέντρο φιλοξενίας Φέσσα στο δήμο Ωραιοκάστρου, μετά τις αντιδράσεις γονέων του δήμου στην επικείμενη ένταξη προσφυγόπουλων, κατά τις απογευματινές ώρες, σε υπάρχοντα σχολικά κτήρια.«Εμείς και το υπουργείο Υγείας εμβολιάσαμε τα παιδιά για ένα από τα πολλά εμβόλια που έχουν να κάνουν τα παιδιά. Έχουμε εμβολιάσει για το τριπλό αρχές Ιουλίου», γνωστοποιεί η ίδια ακολούθως, ενώ υπογραμμίζει πως «η παιδίατρος που έχουμε καθημερινά εδώ και πέντε μήνες, μας λέει ότι δε βλέπει κάτι διαφορετικό από τις ασθένειες που βλέπει και στο ιατρείο της».

Η κα. Κανιστρά επισημαίνει πως τα συναρμόδια υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, θα εφαρμόσουν στα προσφυγόπουλα ό,τι εφαρμόζεται και στα Ελληνόπουλα, με τις κάρτες εμβολιασμού. «Είναι ενήμεροι (σ.σ. τα υπουργεία για τις δράσεις των Γιατρών του Κόσμου). Είμαστε ανοιχτοί να μιλήσουμε σε κάθε σύλλογο γονέων του Ωραιοκάστρου και να μιλήσουμε με μαθηματικά», προσθέτει χαρακτηριστικά.

«Τα παιδιά αυτά είναι ένας υγιής πληθυσμός. Έχουνε φυσικά ασθένειες όπως ασθενεί και η κόρη μου που πάει στο σχολείο και κολλάει από τα υπόλοιπα παιδάκια. Σήμερα έχουμε εκπρόσωπο των εθελοντών του Ωραιοκάστρου. Kάναμε πρόταση σε οποιαδήποτε στιγμή να τους ενημερώσουμε για την αλήθεια», διαμηνύει κλείνοντας η ίδια. Σε ό,τι αφορά τον παιδικό πληθυσμό τα περισσότερα παιδιά κατάγονται από τη Συρία, ενώ η πλειονότητα του παιδικού πληθυσμού «είναι υπέρ του δέοντος εμβολιασμένοι. Ήταν συνεπείς και στη χώρα τους».